1 - 1,5 kg. yarım piliç
2 adet soğan, dörde bölünmüş
2 diş sarımsak, doğranmış
2 adet havuç, doğranmış
2 pırasa, dilimlenmiş
2 kereviz adet kereviz yaprağı, doğranmış
75 gram tereyağı
50 gram sade un
2 yumurta sarısı
125 ml krema
Tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış
Tencereye piliç etini koyup su ile doldurun. Soğan, sarımsak, havuç, pırasa ve kerevizi ekleyin, kaynamaya bırakın. Kapağını kapatıp ağır ateşte etler pişene kadar bir buçuk saat pişirin. Daha sonra ateşin üzerinden alıp etlerin derilerini soyun ve doğrayın.
Etlerden arta kalan suyu süzgeçten geçirip ayırın.
Temiz bir tavada tereyağını eritin ve unu ekleyip karıştırın. İyice kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edin, süzülmüş et suyunu da ekleyip, ağır ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Yumurta sarılarını ve kremayı ise ayrı bir kapta çırpıp, bu karışıma ekleyin. Tekrar ateşin üzerine koyun, derileri alınmış ve doğranmış etleri ateşte pişen karışıma ilave edin, maydanoz serpip servis yapın.
Tavuk çorbasının kremi:
Tereyağı ve un karışımının renklenmemesi için, 1 dakikadan fazla olmamak kaydıyla pişirin. Yumurta sarılarını kremaya servisten hemen önce ekleyin.
|