|
|
Kepekli Susamlı Çörekler |
|
Ataol
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc95696
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2014
1,698 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım çay bardağı susam
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı kepekli un
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Hamuru hazırlamak için derin bir kabın içinde sütü ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine mayayı ve 1 yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya dek un ve az su ilave ederek hamuru hazırlayın. Hamuru 10 dakika kadar üzeri kapalı olarak bekletin. Daha sonra çok ince çekilmiş cevizi, susamı ve 1 yumurta akını ekleyip karıştırın. Hamuru unlanmış bir zeminde açıp üzerine tereyağı ve cevizli susamlı karışımdan sürün ve rulo yapın. İstediğiniz şekilde kesip tepsiye dizin ve 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın.
|
|
Kepekli Susamlı Çörekler Tarifleri Kete Tarifleri
|
|