|
Kepek Unlu Sodalı Ekmek |
|
başar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Muş |
Kısa URL: https://ml.md/lc80008
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2012
1,981 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Sana Hamurişi
1 Tatlı Kaşığı tartar kremi
1 Çay Kaşığı seker
1 Paket maya
1 Adet soda
1 Aldığı kadar tuz
2 Bardak sut
2 Bardak kepekli un
2 Bardak un
Bütün kuru malzemeleri birlikte genişçe bir kaba eleyin. Parmak uçlarınızla yağı unla karıştırıp ezerek unun içine yedirin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yeterince sut ilavesi ile hamur yapın. Sütün hepsi gerekmeyebilir. Pürüzsüz olana kadar hamuru biraz yoğurun. Kalınca yuvarlak bir disk sekli verip hafif yağlanmış tepsinize yerleştirin. Varsa büyük tahta bir kaşığın sapı ile çarpı işareti verecek şekilde ortasından bastırın. Biraz daha kepekli un serpiştirip ekmeğin üstüne surun. 35-45 dakika arası önceden işitilmiş 375F (185C) dereceli fırında kabarıp sert kabuk oluşana kadar pişirin.
|
|