| 
 
 
 | 
Kendime Çorbası (Trabzon) | 
  | 
form 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.12.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139041 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2018 
1,410 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dr. Mustafa Duman
 
 
Kendime, dink denilen su tokmakları yardımı ile kabuğu soyulan arpaya denir. Eskiden Trabzonun denize yakın köylerinde buğday, orta yükseklikteki köylerinde daha çok mısır ve yüksek rakımlı yerleşme yerlerinde ise arpa ekilirdi. Arpa unundan ekmek de yapılırdı. Kendime suda pişirildikten sonra yağda kavrulmuş soğan ilâve edilir ve sıcak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |