| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kendi Yağında Böbrek | 
 
  | 
lekelimelek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.02.2006 
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5051 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006 
2,362 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
12 Kuzu Böbreği (yağı ile birlikte yıkanıp, kurulanmış)
 
4 Dilim Kızarmış Ekmek
 
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (200 C) ısıtınız.
 
Böbrekleri ateşe dayanıklı cam bir kapta yada toprak bir güveçte yan yana diziniz. Fırında 20-30 dakika, yağlı kısımları gevrekleşinceye kadar pişiriniz.
 
Kabı fırından alınız. Düz bir kepçe ile böbrekleri çıkarıp tahtanın üstüne koyunuz. Keskin bir bıçakla yağlarını kesip böbrekleri içinden çıkarınız. Her kızarmış ekmek diliminin üstüne 3 böbrek dilimi yerleştirip, tuz ve karabiber serperek sıcak sıcak servis ediniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kendi Yağında Böbrek Tarifleri Böbrek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |