Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KEMELİ BULGUR PİLAVI (Gaziantep)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KEMELİ BULGUR PİLAVI (Gaziantep)

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc88197
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2013
2,180 defa indirildi / yazdırıldı




Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası


2 bardak bulgur
400 g keme (domalan mantarı)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı sadeyağ
1/2 yemek kaşığı domates salça
1/2 yemek kaşığı biber salça
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Kemeleri temizleyin ve kuşbaşı et gibi doğrayın. Soğanı ince ince kıyın.
Tencerede yağın yarısını eritin. Soğanları ekleyin ve şeffaflaşıp hafif sararıncaya kadar kısık ateşte çevirin.
Kemeleri ekleyin ve biraz daha kavurun. Domates ve biber salçasını ekleyin.
Kavnılan soğanlı kemeye 3 bardak kadar sıcak su ekleyin. Yaklaşık 5-10 dakika kaynattıktan sonra bulguru ekleyin vc kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
Bulgur iyice irileşip suyunu çekince kalan yağı eritin ve üstüne dökün. Ateşten alarak kapağının altına temiz bir bez veya kâğıt havlu koyarak tekrar kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Servis tabağına alın ve sıcak sıcak servis yapın.

Not: İlkbahar lezzetleri çiğdem ve çağla ile başlar, mayıs ayında yerini kemeye bırakır. Kemeli pilav, istenirse bulgur yerine pirinç veya firik ile de yapılabilir. Firik kullanıldığı zaman bulgur ile yarı yarıya kullanılır. Yağ olarak sadeyağ kullanılırsa tadına doyum olmaz ama bulamayanlar tereyağı da kullanabilir. Keme olunca, pilava ayrıca et koymaya gerek yoktur, ama isteyen 250-300 g kadar kuşbaşı et veya iri bıçak kıyması ekleyebilir.







KEMELİ BULGUR PİLAVI (Gaziantep) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(1 adet KEMELİ BULGUR PİLAVI (Gaziantep) 21,324 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort