Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kelle Paça Çorbası (Isparta)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kelle Paça Çorbası (Isparta)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc104774
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2015
1,751 defa indirildi / yazdırıldı




Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

500 gr Kelle
2 Adet Kuzu Paçası
2 Çorba Kaşığı Süzme Yoğurt
1 Yumurta Sarısı
1 Tatlı Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Yarım Limon Suyu
Tuz
10 Su Bardağı Su

Kelle ve paça eti haşlanıp nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak kendi suyunun içine katılır. Suyu az ise bir miktar daha sıcak su eklenerek kaynatılır. Geniş bir kâsenin içinde un, yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurt karıştırılarak ayran kıvamına getirilip, kaynamakta olan etlerin içerisine ilâve edilir. Yeterli miktarda tuz katılıp, 5 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınarak dinlendirilir. Üzerine kızartılmış tereyağı dökülerek arzuya göre sirke ve sarımsak ile servis yapılır.

Not: Kuzu, oğlak, koyun, keçi, dana başından yapılır. En çok tercih edilen kuzu ve oğlak başından yapılandır. Baş ve ayaklar alevli ateşin üzerine dizilir. Kıl veya yünlü kısımlar ütülür. Derinin yanmamasına dikkat edilmelidir. Kızgın ateşte kor haline getirilen demir eğsi veya orak ile kıllı derinin dağlaması yapılır. Derinin kıllı bölümü bitinceye kadar dağlama işlemine devam edilir. Sonra baş ve ayaklar satır ile parçalanır.







Kelle Paça Çorbası (Isparta) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(1 adet Kelle Paça Çorbası (Isparta) 20,159 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort