|
Kelle Çorbası (Şanlıurfa) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67097
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
2,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.urfaurfa.com
3 adet kuzu kellesi
3 yemek kaşığı sade yağ
8 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Kelleler ateşte ütülür. Su altında kellelerin ağzı aşağıya gelecek şekilde vurarak temizlenir. Tencereye konulan kellelere 15 bardak su eklenir. Sarımsaklar tuzda dövülür ve tencereye eklenir. Etler yumuşayıncaya kadar 4 saat kadar pişirilir. Kellelerin etleri ayıklanır. Kafatası açılıp beyni çıkarılır. sıcak servis yapılır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.09.2023
|
|