|
|
Kelem Dolması (Tokat) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc117066
Gönderme Tarihi: 23.May.2016
4,630 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg orta yağlı kıyma
1 orta boy kelem (lahana)
1 kase dolma içi (ince bulgur ve aşlık karışımı ya da ince bulgur)
4 orta boy kuru soğan
3 kaşık domates salçası
3 baş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Tereyağı
Sıvıyağ
Soğanlar küp küp doğranır. Dolma içi ayıklanıp, yıkanır derin bir kaba koyulur. Sıcak su ile biraz ıslatılır. Doğranan soğanlar bu karışıma eklenir. Bu karışıma kıyma, baharatlar ve salça ilave edilerek iyice karıştırılır ve yoğurulur. Kelemler dallarından ayrılarak haşlanır ve soğutulur. Kelemlerin kalın dalları ayrılarak 2 cmlik şeritler halinde kesilir. Şeritlerin uç kısmına iç koyularak muska şeklinde sarılır. Tencereye dizilir. Aralarına soyulmuş sarımsak dişleri konulur. Üzerine tereyağı parçaları konulur. Biraz sıvı yağ gezdirilir, 1 bardak sıcak su ilave edilerek kısık ateşte 3-4 saatte pişirilir ( dolmanın suyu çektikçe azar azar sıcak su ilave edilir).
Not: Kelemlerden arta kalan dal kısımları kavrularak veya turşu yapılarak kullanılır.
|
|
Kelem Dolması (Tokat) Tarifleri Amasya Yemekleri
|
|