https://www.cumhuriyet.com.tr
400 gram kuşbaşı ya da kemikli dana/kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet büyük boy kuru soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
6 su bardağı sıcak su
Genişçe bir tencereye tereyağını alın, eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Doğranmış soğanı ekleyin, soğanlar pembeleşene dek kavurmaya devam edin.
Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, haşlanmış nohut ve fasulyeyi ilave edin.
Bulguru da ekleyin, karıştırdıktan sonra sıcak suyu üzerine dökün.
Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Bulgurlar yumuşayıp tüm malzemeler özleştiğinde yemek servise hazırdır.
Servisten önce 10 dakika dinlendirin.

|