|
|
KEKLİK FLAMBE (FRANSA) |
|
rikkat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.05.2007
Mesajlar: 380 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc15646
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2007
2,578 defa indirildi / yazdırıldı
|
PERDREU FLAMBE
2 kişi için MALZEME
2 adet keklik temizlenmiş
Tuz, bir çimdik karabiber
2 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1/2 çay kaşığı kırmızı yaprak biber
1.5 tatlı kaşığı un, bir tatlı kaşığı tereyağı ile karıştırılmış
1 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı krema
1 su bardağı kaynar süt
YAPILIŞI :
Keklikleri tuzlayıp biberleyiniz, kekliklerin girebileceği küçük bir tencereye keklikleri koyup üzerine rafine yağını dökünüz
Ortadan hızlı fırında zaman zaman içindeki yağdan alarak üzerine dökerek altı dakika bir yanını altı yedi dakika öbür yanını kızartıp fırından çıkarınız.
Keklikleri tencereden çıkarıp muhafaza ediniz.
Tenceresindeki yağı döküp yarım tatlı kaşığı tereyağını ve soğanı ve yaprak biberi koyarak orta ateşte bir dakika sote yapıp unla karışmış tereyağını ve sütü ilâve ediniz.
Karıştırarak üç dört dakika kaynatıp ateşten alıp süzdürünüz.
Misafirlerin önünde kekliklerin but ve göğüslerini dörde ayırınız.
Bir flambe ocağını yakıp flambe tavasını ateşe koyunuz.
Tereyağını ilâve edip kızdırıp keklikleri ilâve ediniz.
Bir iki dakika alt üst çevirip kremayı ve hazırladığınız sosu ilâve edip bir iki dakika sallıyarak kaynatıp servis ediniz.
|
|
KEKLİK FLAMBE (FRANSA) Tarifleri Fransız Yemekleri
|
|