| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Keklik Dolması Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Keklik Dolması |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc50178 Gönderme Tarihi: 09.Nis.2010
 2,388 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 2 adet temizlenmiş kemiksiz keklik
 100 gram tavuk kıyması
 30 gram Bizim Mutfak Teremyağ
 2 çorba kaşığı Altın Hasat Riviera Zeytinyağı
 Tuz, karabiber
 4-5 adet arpacık soğan
 4-5 adet sarımsak
 10 gram antepfıstığı içi
 3-4 adet kuru kayısı
 3-4 adet hurma
 3-4 adet kuru erik
 Birkaç adet yıldız anason
 1 tutam toz tarçın
 
 Hurmaların çekirdeklerini temizleyin. Fıstıkları küçük küçük doğrayın. Tavuk kıymasını çukur bir kaba alın. Doğranmış fıstıklar, hurmalar, bir tutam tarçın, kayısılar, tuz, karabiber ve kuru erikleri ilave ederek karıştırın. Harcı temizlenmiş kekliklerin içine yerleştirip yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişirin. Temizlenmiş arpacık soğanlar, kıyılmış sarımsaklar ve zeytinyağını karıştırıp güveç kabına aktarın. Yarım saat fırında pişirdikten sonra pişen keklikle birlikte servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |