2 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma
1 çay bardağı ceviz
2 çorba kaşığı kakao
Yarım çay bardağı su
2 çorba kaşığı un
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
7 çorba kaşığı irmik
Sosu için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket bitter çikolata
1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
Turunç reçeli
Hindistancevizi
Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına koyup mikser ile 3-4 dakika çırpıyoruz. Kakao, su, un, kabartma tozu ve kırılmış ceviz katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış borcam bir kaba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Kreması için, süt ve şekeri tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz. Şeker eridikten sonra irmiği ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Kremamız ılıdıktan sonra soğumuş olan kekin üzerine döküyoruz. Sosu için, çikolatayı ben marie usulü eritiyoruz. Süt ve şekeri tencerenin içine koyup ocağın üzerine alıyoruz. Şeker eridikten sonra kakao, un, nişasta ve erimiş çikolatayı koyup karıştırıyoruz. Koyu bir kıvam aldıktan sonra altını kapatıyoruz. Ilıdıktan sonra soğuyan kremanın üzerine döküyoruz. Sosumuz pelte tuttuktan sonra turunç reçeli ve hindistancevizi ile süsleyip servis ediyoruz.
|