| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kekli Baklava Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Kekli Baklava |  
|  | senet Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.05.2015
 Mesajlar: 37
 Şehir: Sincan-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc126346 Gönderme Tarihi: 27.Haz.2017
 1,189 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 paket baklava yufkası
 Yarım paket (125 gr) Bizim Yağ
 1 kahve fincanı Bizim Yağ Ayçiçek
 Keki İçin:
 4 yumurta
 3 yemek kaşığı toz şeker
 4 tepeleme yemek kaşığı un
 Yarım paket kabartma tozu
 1 su bardağı dövülmüş ceviz
 Şerbeti İçin:
 3,5 su bardağı şeker
 3,5 su bardağı su
 Yarım limon
 
 Öncelikle kek hamuru için, yumurtaları ve toz şekeri derin bir kabın içine alıp, çırpıyoruz. İçine unu ve kabartma tozunu ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz. Dövülmüş cevizlerimizi de ekleyip, biraz daha karıştırıyoruz. Kek hamurumuzu kenara alıyoruz.
 Bu arada sos tenceremizde, Bizim Yağ Ayçiçeki ve erittiğimiz Bizim Yağı karıştırıyoruz. Fırın kabımızı, bu karışımla yağlıyoruz.
 Fırın kabımıza bir yufka seriyoruz. Üzerine yağlı karışımdan sürüyoruz. Dövülmüş ceviz ilave ediyoruz.
 Bir yufka daha seriyoruz. Yine üzerine güzelce yağı sürüyoruz. Ardından, kek hamurumuzu yufkanın üzerine döküyoruz. Güzelce yayıyoruz.
 Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
 175 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
 Şerbetimiz için suyumuzu ve toz şekerimizi bir tencereye alıp, karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca, içine limon suyumuzu ekliyoruz. Biraz ılıması için şerbetimizi bekletiyoruz.
 Tatlımızın üzerine, ılıyan şerbetimizi gezdiriyoruz. Tatlımızı biraz beklettikten sonra servis edebiliriz.
 
 Not: Kürdan testiyle keki kontrol etmeden tatlıyı fırından çıkarmayın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |