Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kekilli Lebeniye (Kilis)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kekilli Lebeniye (Kilis)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176769
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2024
51 defa indirildi / yazdırıldı




Filiz Tercan

1/2 kg az yağlı kuşbaşı koyun eti
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
600 g süzme yoğurt
1 yumurta
2 yemek kalığı tereyağı
1 tatlı kalığı dövülmüş kuru nane
1 çay kalığı tuz
Bir tutam karabiber
6 su bardağı su.

Et çok az yağda kavrulur; tuz, karabiber eklenir. Nohutlar haşlanıp aktarılır. Suyu verilir.
Pişince pirinç yıkanıp eklenir.
Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta, tuz ve karabiber karıştırılarak pişirilir.
Özleşince pişmeye yakın çorbanın sıcak suyundan eklenip sulandırılır.
Çorbaya azar azar eklenip ilk beş dakika karıştırılır.
Kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir.
Diğer yanda tereyağı eritilip nane eklenir ve ısıtılır, çorbaya dökülür.

Not: Nohut bir gece önceden ıslatılmış olmalı. Yoğurdun süzme olması önemli; aksı halde yemek ekşi olabilir. Adını Arapça süt ve yoğurt anlamlarına gelen leben sözcüğünden alan, çorba sınıfına girse de ana yemek olan lebeniye sıcak içilmesine rağmen hem yaz hem kış sofralarının sevilen lallarındandır. Yanında özellikle şehriydi bulgur pilavı ile yeniyor. Etli yapılırsa etin saç gibi ince olarak lif lif ayrılmasından ötürü kekilli, etsiz yapılırsa da kel adıyla tanımlanıyor. İçine köfte eklenerek yapılanı ise kubbül lebeniye olarak isimlendiriliyor.
Lebeniye Hüseyinoğlu köyünde de, ama biraz farklı yapılıyor. İlkin yoğurt yayılıp (sulandırılıp) pirinçle kaynatılıyor ve haşlanmış nohut atılıp biraz daha pişiriliyor. İneceğine yakın koyunun kuyruk yağında kavrulmuş et eklenip 1-2 taşım kaynatılarak servis ediliyor. Polatbey köyünde ise bahar aylarında ağır misafire ikram edilen bir yemektir.






Kekilli Lebeniye (Kilis) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(1 adet Kekilli Lebeniye (Kilis) 143 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort