| 
 
 
 | 
Kekikli Pul Biberli Tavuk Sote | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179275 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2024 
144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo tavuk but kuşbaşı
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ(ben zeytinyağı kullandım)
 
1 adet kuru soğan
 
8-10 tane sivri biber
 
3 yemek kaşığı domates sosu (ya da 1 domates rendesi)
 
1 çay kaşığı acı biber salçası
 
Tuz
 
Kekik
 
Pul biber
 
 
Tavukları güzelce yıkayıp tenceremize alıyoruz. Ocağı yakıp ara ara karıştırıyoruz. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar bizde bu arada soğanımızı ve biberlerimizi doğrayalım. Domates kullanacaklar domatesi de doğrasınlar. Tavuklar suyunu çekince yağımızı ilave edip hemen ardından soğan ve biberi tencereye alıp karıştırarak soteliyoruz. Soğanlar pembeleşmeye başladığında domates sosu salça ve baharatları ilave edip yarım su bardağı da suyu da ekleyince kapağı kapatıp ocağı da kısık ateşe alıp pişmeye bırakıyoruz. Yemeğimiz suyunu çektiğinde pismiş olacaktır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |