| 
 
 
 | 
Keçi Peynirli ve Brüksel Lahanalı Makarna | 
  | 
toprakana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.07.2016 
Mesajlar: 42 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142500 
Gönderme Tarihi: 05.May.2019 
705 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket burgu makarna
 
Sosu için:
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 diş sarımsak
 
300 gram Brüksel lahanası
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı pul biber
 
400 gram mascarpone peyniri
 
1 su bardağı krema
 
2 su bardağı süt
 
120 gram keçi peyniri
 
Yarım çay bardağı limon suyu
 
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
 
6-7 dal maydanoz
 
 
Makarnayı haşlayıp suyunu süzün.
 
Sosu için ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında hafif soteleyin. İnce doğradığınız Brüksel lahanasını ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Brüksel lahanası karamelize olmaya başlayınca mascarpone peyniri, krema, süt ve keçi peynirini ilave edip peynirler eriyene kadar pişirin. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip 4-5 dakika daha pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın.
 
Süzdüğünüz makarnayı sosa ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |