Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

KEÇİ PEYNİRLİ TEL KADAYIF (Bolu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


KEÇİ PEYNİRLİ TEL KADAYIF (Bolu)

ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc57631
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2010
3,150 defa indirildi / yazdırıldı




Necip Usta

Yağı :
250 gr. süzülmüş yağ
1 çorba kaşığı koyu şurup veya bal
Kadayıf:
600 gram tel kadayıf
Harcı :
1 kg. tuzsuz taze keçi peyniri
Şurubu:
1500 gr. şeker
750 gr. su
1/4 kahve kaşığı limon tuzu

Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız.
Bir tepsiye yağın yarısını koyup dondurunuz. Şurup veya balı ilâve edip iyice karıştırıp tepsinin altına yayınız. Yağın kalanını kadayıf ile bir tencereye koyup hafif ateşte 3-4 dakika karıştırarak kadayıfı ılıtınız ve ateşten alarak bir tepsiye boşaltınız. İki avucunuzla 19 dakika kadayıfı ovarak mümkün olduğu kadar kadayıfı ince kırınız ve kadayıfın üçte birini kalburdan geçirerek tepsinin altına sıkmadan yayınız. Kalan kadayıfın yarısını üzerine yayıp peynirini de muntazam yayınız. Geride kalan kadayıfı muntazam olarak peynirin üzerine diziniz ve kenarlarını tepsinin kenarına müsavi olarak bıçağın tersi ile bastırınız, fırına sürüp 25 dakika pişiriniz. Fırından çıkararak kendisini tutması ve sertleşmesi için 15 dakika buzdolabına koyunuz. Sonra bir tepsinin arkasına çevirerek yine aynı tepsiye iterek yerleştiriniz. Şimdi kadayıfın altı üstüne gelmiştir. 15 dakika daha fırında pişirip, hemen kaynar olarak şurubunu veriniz ve sıcak sıcak servis ediniz.






KEÇİ PEYNİRLİ TEL KADAYIF (Bolu) Tarifleri Amasya Yemekleri



(1 adet KEÇİ PEYNİRLİ TEL KADAYIF (Bolu) 73,683 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort