| 
 
 
 | 
Kazıyak Yoğurtlusu (Sinop) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86622 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2013 
4,223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
 
 
Kazıyak otu
 
Tereyağı
 
Pul biber
 
Tuz
 
Yoğurt
 
 
Kazıyak otları yıkanır. Kökleri kesilir ve kaynayan tuzlu suda pişirilir. Daha sonra ocaktan alınır ve süzülür. İyice süzüldükten sonra ince ince doğranır ve üzerine yoğurt dökülür. Bir tavada tereyağı eritilir. İçine pul biber eklenir. Daha sonra hazırlanan yoğurtlunun üzerine gezdirilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |