| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 50 g yumuşak margarin
 0,5 çay bardağı toz şeker
 2 yumurta
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 0,5 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
 2 - 3 adet küp şeklinde doğranmış kuru incir
 Islatmak için:
 1 su bardağı ılık süt
 0,5 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
 2 yemek kaşığı toz şeker
 Üzeri için:
 1 poşet Dr. Oetker Kazandibi
 3,5 su bardağı süt
 
 9 cm çapındaki 8 adet ısıya dayanıklı kaseyi margarin ile iyice yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 170 °C
 Turbo pişirme: 160 °C
 Margarin ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırın, eleyerek karışıma ilave edin. Ceviz ve inciri de ekleyip mikserin düşük devrinde 1-2 dakika daha çırpın. Hamuru hazırladığınız kaselere paylaştırın ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 Ilık süte kahve ve toz şekeri ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Fırından çıkardığınız kekleri 5 dakika bekletip üzerlerine kahveli sütü dökün ve soğumaya bırakın.
 Sütü bir tencereye alın ve üzerine kazandibi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 10 dakika soğutun ve keklerin üzerine paylaştırın. Soğutup arzuya göre farklı meyvelerle süsleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |