| 
 
 
 | 
Kazandibi | 
  | 
DeliKız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2006 
Mesajlar: 109 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1361 
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006 
3,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
4 çorba kaşığı pirinç unu
 
3 çorba kaşığı patates nişastası (silme)
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
Yarım paket vanilya
 
3- 4 çorba kaşığı pudra şeker
 
 
1- Süt şekerle kaynatılır.
 
2- Bir bardak su ile pirinç unu ve nişasta ezilip şekerli süte ilave edilir. Karıştırarak koyu bir muhallebi pişirilir. Vanilya konur.
 
3- Karıştırılarak soğutulur. 25- 30 cm2 bir tepsi bolca pudra şeker ile kaplanır. Ateşe tutularak yakılır. Sonra tekrar şeker elenir.
 
4- Muhallebi boşaltılıp yayılır. Sıcak fırında altı kızartılır.
 
5- Tepsi fırından çıkar çıkmaz soğuk suya batırılır. (Kazan dibinin tepsiden kolay çıkması için).
 
6- Soğuyunca dilimlenip pasta küreği ile alınır. Yanık taraf üste gelmek üzere tabaklara konur.
 
 
 ML® Kazandibi için tıklayın
 
ML® Kazandibi Videosu 
 
 
 
 
Fotoğraf "abcd" tarafından gönderildi. 21.06.2019
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2406 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006 
3,284 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
¾ su bardağı un
 
2 yumurta sarısı
 
1 kilo süt
 
1,5 bardak toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
 
Sütün içine un, 2 yumurta sarısı, tereyağı konulup bir el mikseriyle süt soğukken birkaç kez çırpılır (unun topak olmaması için). Tencere ateşe oturtulup muhallebi kumlaşana kadar pişirilir. Kaynamaya başlayınca içine şeker ilave edilip 1-2 taşım daha kaynatılır ve bir payreks kaba dökülür. Fırın ızgarası üstten yakılır ve pişirilen muhallebi bu ızgaranın altına gelecek şekilde fırına konulur. Tatlının üst kısmının yanması sağlanır. Kızarmamış yerler var ise tatlı fırının içinde sağa sola çekilerek her tarafının kızarması (kahverengi olacak) sağlanır. Soğuyunca servis yapılır.
 
 
 ML® Sup için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.10.2022
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
amator 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.04.2006 
Mesajlar: 147 Şehir: Kecioren | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2407 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2006 
3,277 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 bardak süt 
 
pudra şekeri
 
250 gr şeker 
 
1 paket vanilya 
 
1 şu bardağı pirinç unu  
 
 
Sütü kaynatın. Şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırıp  süte katın. Karıştırmaya devam ederek 15 dakika kadar pişirin. Az yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye boşaltın. Altının kahverengi bir renk alması  için sadece altı yanan fırında veya ocakta çevirerek kızartın. Kazandibinin tepsiden kolayca alınabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suya tutun. İki dakika kadar  tuttuktan sonra soğumaya bırakın. Iyice soğuduğunda tatlıyı karelere bölün. Bir spatula vasıtası ile kaldırıp, ikiye katlayın. Yanık kısmı üstte olacak şekilde servis yapın.
 
 
 ML® Sultan Tacı için tıklayın
 
ML® Sultan Tacı (görsel) 
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8169 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2006 
3,877 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo süt
 
5 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
 
1 su bardağı tozşeker
 
 
Kazandibi; mahallebiyi pişirdiğimiz gibi ve daha koyuca hazırlanır. Kızartılacak tepsiye gayet hafif tereyağı sürülür. Üzerine bolca pudraşeker dökülür. Hazırladığımız mahallebi şekerlenmiş tepsiye dökülür. Ateş üzerine tepsi kenar kenar çevrile çevrile onar dakika pişirerek kızartılır. Tamamlandıktan sonra ateşten alınır, kesilip tabaklara bölünür. Üzerine gülsuyu, pudraşeker konur.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Lokma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2006 
Mesajlar: 34 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12902 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2007 
3,073 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı süt
 
1 çay bardağı buğday nişastası 
 
1 çay bardağı pirinç unu 
 
1,5 su bardağı tozşeker
 
1 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 çay bardağı pudraşekeri
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Soğuk süte nişasta ve pirinç ununu koyun. Karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince şeker ekleyerek karıştırın. Sonra ateşten alarak vanilya ekleyin. Teflon kenarlı bir tepsiyi yağlayın ve üzerine pudraşekeri serpin. Pişen muhallebiyi tepsiye dökün ve soğumaya bırakın. Tepsiyi orta ateşte döndürerek şekerin karamelize olmasını sağlayın. Daha sonra tepsiyi ocaktan alın. İçi soğuk su dolu olan başka bir tepsiye otunun ve soğuyana kadar bekletin. Soğuyan kazandibini buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra, kare kare kesin. Yanan alt kısmı üste gelecek şekilde, tarçınla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 04.03.2025
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
scarlett 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.07.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16062 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007 
2,824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
125 gr. pirinç unu
 
250 gr. toz şeker
 
1 paket vanilya
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
50 gr. tereyağı
 
 
Soğuk süt, toz şeker, pirinç unu tencereye konur, orta ateşte karıştırarak pişirilir, muhallebi kıvamı alınca vanilya katılır, ateşyen alınır, uygun büyüklükte fırın kabı, tereyağı ile yağlanır, üzerine pudra şekeri serpilir. Daha sonra üzerine muhallebi dökülür.
 
Fırının sadece alt kısmı yakılır. Fırın kabı fırına verilir. Alttan yukarı doğru kahverengi kabarcıklar çıkmaya başlayınca fırından alınır.
 
Biraz ılıyınca çabuk ayrılması için kab soğuk suya oturtulur, kare şeklinde kesilir, spatulayla alınır, servis tabağına rulo şekli vererek yerleştirilir.
 
 
 
  
 | 
KAZANDİBİ | 
  | 
Halilim 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2007 
Mesajlar: 45 Şehir: Çankırı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23905 
Gönderme Tarihi: 18.May.2008 
2,755 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı şeker
 
1 litre süt
 
5 çorba kaşığı pirinç unu
 
1 çorba kaşığı margarin
 
Bir miktar pudra şekeri 
 
 
Bir tencereye pirinç ununu koyup, kısık ateşte hafif saranncaya kadar kavurun, Daha sonra tencereye sütü ve şekeri ilave edin ve karıştırarak, göz göz olana kadar pişirin. Bir tepsiyi yağlayıp, pudra şekeri serpin. Un eler gibi sallayarak, pudra şekerini tepsinin her tarafına yayın.
 
Üzerine tatlıyı döküp, soğumaya bırakın. Daha sonra ocağın üstünde çevire çevire altını kızartın. Soğuduktan sonra kızarmış kısmı üste gelecek şekilde servis tabağına alarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 07.08.2014
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73581 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2012 
1,973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 l süt
 
200 g şeker
 
75 g pirinç unu
 
50 g tavuk göğsü
 
 
Bir tencerede tavuk göğsünü iyice haşlayın. Ardından çukur bir kasenin içine göğsü koyup, elinizle iyice didin. Bir yandan süt ve şekeri ocakta kaynatın. Süt kaynadıktan sonra tavukları ve pirinç ununu ilave edin ve bir spatula yardımı ile yaklaşık 20 dakika karıştırarak pişirin. Kazandibini ocaktan aldıktan sonra, bir tepsinin dibine az miktarda yayın  ve ocakta kızartın. Geri kalan malzemeyi de üzerine ilave edin. Öylece soğumaya bırakın.
 
 
 
  
 | 
Kazan Dibi | 
  | 
Bennur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2012 
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73779 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012 
2,216 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak irmik
 
1 bardak şeker
 
1 lt süt tarçın (ceviz)
 
Margarin
 
 
Sütü irmik ve şeker ile kaynatıyoruz myhallebi kıvamına gelince margarini ekliyoruz borcama döküp üzerine tarçın ve ceviz serpiyoruz.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
kutsal yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2012 
Mesajlar: 84 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74083 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012 
1,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı süt
 
1 su bardağı şeker
 
4 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
2 paket vanilya
 
 
Tereyağını tencerede eritin üzerine unu ekleyip kavurmaya başlayın. Un kavrulunca üzerine sütü döküp karıştırarak pişmeye bırakın. Ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyip çırpın. Tepsiye tereyağı sürün ve üzerine şeker serpin. Ocakta şekerin yanmasını sağlayıp üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün. Bu şekilde soğumaya bırakın. Daha sonra dilimleyerek tepsiden dibini kazıyıp servis tabağına ters biçimde aktarın.
 
 
 
 
Fotoğraf "selena" tarafından gönderildi. 27.10.2020
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87639 
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2013 
1,771 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
1 Litre süt 
 
2 bardağı toz şeker 
 
2 yemek kaşığı nişasta 
 
2,5 yemek kaşığı un
 
Tarçın
 
Ceviz
 
1 Su bardağı su 
 
 
Su, un, nişasta, karıştırılır süt ve şeker tencerenin içinde sulu karışım yavaş yavaş eklenerek pişirilir tepsi sıvı yağla yağlanır 2 kaşık şeker serpilerek ocakta yakılır 1 kepçe muhallebi konularak şekerle beraber yakılır kalan muhallebi üzerine dökülür soğuyunca kare kesilir ters çevrilerek tarçın ve cevizle servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95622 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014 
2,116 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2007
 
 
1 litre süt
 
250 g toz şeker
 
65 g pirinç unu
 
55 g nişasta
 
25 g pudra şekeri
 
Yarım paket vanilya veya yarım limon kabuğu rendesi
 
 
 
Süt tencereye dökülüp ocağa konur.
 
Pirinç unu ve nişasta eklenir. Karıştırarak 10 dakika kaynatılır.
 
Şeker eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Bir kere kaynatıp ocaktan alınır.
 
Pudra şekeri tepsiye serpilir. Üzerine hazırlanan muhallebi dökülür.
 
Ocakta veya fırında 1520 dakika tepsi dibinin yanması sağlanır.
 
Hemen soğuk su bulunan kaba dip kısmı batırılır, bir kaç saniye tutulur. Soğutmak için 56 saat beklenir.
 
 
 
 
Fotoğraf "fahri amca" tarafından gönderildi. 01.09.2020
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117578 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2016 
2,440 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
Karemeli için:
 
3 yemek kaşığı toz şeker
 
 
Süt, un ve  şeker bir tencereye alınarak iyice karıştırılır.
 
Tencere ateşe oturtulur, devamlı karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir.
 
Bir tepsi hafif yağlanır, üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker serpilir.
 
Muhallebiden 2 kepçe tepsideki şekerin üzerine dökülür.
 
Ocak yakılarak tepsideki şeker ve muhallebi karıştırılarak karamelize oluncaya kadar yakılır.
 
Yakılan karamel tepsiye yayılarak, üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür ve düzgünce yayılır.
 
Tepsi soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra dilimlenir, yanık kısmı yukarı verilerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
adda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2016 
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119533 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2016 
1,246 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 lt. süt
 
250 gr. şeker
 
1 su bardağı su
 
100 gr. mısır nişastası
 
100 gr. pirinç unu
 
1 paket vanilya
 
 
Sütü tencereye alın. Kaynamaya başladığında şekeri ilave edin. Ayrı bir kapta 1 su bardağı su ile erittiğiniz nişasta ve pirinç ununu azar azar süte ekleyin.
 
Son olarak vanilyayı katın. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Hazırladığınız karışımı dikdörtgen bir tepsiye yayın. Sadece altı yanan bir fırına tepsiyi koyun.
 
Altı kızarana dek fırında bekletin. Sonra 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
 
Yuvarlayarak rulo şeklinde sarın. Soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.02.2024
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
avşar kızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2016 
Mesajlar: 35 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121144 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2016 
1,941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
2,5 litre süt
 
2 su bardağı toz şeker
 
600 gr sübye
 
350 gr tavuk göğsü
 
 
Sütü kazan veya ağzı geniş bir tencereye koyup tahta spatula ile karıştırın.Süte daha önceden hazırlanan sübyeyi krema kıvamında karıştırın.15 dakika pişirin.Tel tel açılmış olan tavuk göğüs etini üstüne ekleyin.10 dakika sürekli karıştırıp şeker ilave edin.Daha sonra kısık ateşte bir 10 dakika daha pişirin.Karışımdan bir miktar alarak alüminyum bir tepsi içinde ocak üstüne koyun.Normal ateşte spatula yardımıyla devamlı karıştırarak kızartın.işlem bittikten sonra porsiyon olarak kesin.ve spatulayı yatay şekilde kullanarak kızaran kısma zarar vermeden çıkartarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
peri tozu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2017 
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123420 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2017 
1,279 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mazda Lezzete Götüren Marka
 
Mehmet Yaşin
 
 
4 su bardağı süt 
 
1 su bardağı toz şeker 
 
6 yemek kaşığı nişasta (1 çay bardağı süt ile sulandırılmış) 
 
1 paket vanilya 
 
Karamelize etmek için:
 
1 tatlı kaşığı margarin veya tereyağı 
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri 
 
Tepsiyi yağlamak için:
 
1 tatlı kaşığı tereyağı 
 
 
4 su bardağı sütü, 1 su bardağı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı tencereye alıp kaynatın. 6 yemek kaşığı nişastayı, 1 çay bardağı süt ile çırpın. Hazırladığınız nişastalı karışımı kaynayan sütün içine ekleyin ve karıştırın. 3 dakika karıştırdıktan sonra ocağın üzerinden alın. Fırın tepsisini 1 tatlı kaşığı margarin ile yağlayın ve üzerine 2 yemek kaşığı pudra şekeri serpin. Yağladığınız fırın tepsisini ocağın üzerine yerleştirin. Kaynattığınız sütlü karışımdan bir yemek kaşığı dolusu tepsinin içine dökün ve ocak üzerinde, orta ateşte hafifçe yanana kadar karıştırın. Yanan karışımı tepsiye yayın. Tepsiyi ocaktan alın ve tenceredeki sütlü karışımı üzerine dökün ve düzgün bir şekilde yayın. Oda ısısında bekletip ılınmasını sağlayın. Buzdolabında 4 saat bekletin. Dilimleyip rulo şeklinde sarın. Servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
kurnaz tilki 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.09.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128183 
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2017 
1,150 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
4 su bardağı süt
 
1 su bardağı tozşeker
 
1 su bardağı pirinç unu
 
1 kahve fincanı gülsuyu
 
1 çay bardağı su
 
30 gr tereyağı
 
1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
 
4 çorba kaşığı tozşeker
 
 
Pirinç ununu, gülsuyu ve 1 çay bardağı su ile ezin. Sütü tencerede kaynatıp şekeri ilave edin. Şeker iyice eriyinceye kadar sürekli karıştırın. Su ve gülsuyu ile inceltilmiş pirinç ununu azar azar ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte 15 dakika pişirin. Tereyağını ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayıp şeker serpiştirin. Muhallebiyi dökün. Ocağa oturtup kısık ateşte dibi kızarıncaya kadar 20 dakika pişirin. Yanık kokusu alınca ateşi söndürün. Kazandibini kolay çıkartabilmek için tepsiyi bir iki dakika soğuk suya oturtun. Dilimleyip spatula ile servis tabağına alın. Soğuk servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Barış Çığlık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130230 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017 
995 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
4 Su Bardağı (1 Lt.) Süt
 
1 Türk Kahvesi Fincanı Pirinç Unu
 
1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır ya da Buğday Nişastası
 
1 Su Bardağı Toz Şeker
 
1/2 (yarım) Tavuk Göğüs Eti
 
Üstü için:
 
4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Tavuk etini haşlayın ve çok ince olacak şekilde didikleyin.
 
Didiklenmiş etleri, kevgirde bol su ile yıkayın.
 
Büyük bir kaseye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, 1 saat bekletin.
 
Tavukları yıkayıp tekrar suda bekletin. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın.
 
Derin bir tencereye sütü koyun ve kaynatın. Süt kaynayınca, sudan çıkarıp iyice suyunu sıktığınız tavukları ekleyip kısık ateşte eze eze 10-15 dakika pişirin.
 
Ocağın altını kapatıp, tencereyi tezgahın üstüne alın. Pirinç unu ve nişastayı 1-2 yemek kaşığı ılık su ile bulamaç haline getirin.
 
Nişastalı karışımı, sütlü karışıma ekleyin ve tekrar orta ateşteki ocağın üstüne alın.
 
Karışıma şekeri ekleyip sürekli karıştırarak 15-20 dakika pişirin.
 
Pudra şekerini bir tepsiye döküp bütün tabanına yayın.
 
Pişirilen muhallebiyi şekerin üzerine döküp düzeltin.
 
Tepsiyi ateşe koyup 15 dakika kadar her yeri ateşe değecek sekilde çevire çevire pişirin.
 
Şekerin tamamı yandığında tepsiyi soğuk su dolu kaba oturtup soğumasını bekleyin.
 
İyice soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
 
Servis yapılacağı zaman ucundan spatula ile kaldırıp rulo yapın.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
dedecan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2016 
Mesajlar: 43 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140487 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2019 
913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
250 gram tavuk göğsü
 
7 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı tozşeker
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı pirinç un
 
 
Öncelikle elimizde daha önceden hazırladığımız 250 gram tavuk göğsünü 10 dakika kadar haşlıyoruz.
 
Bu işlemi yaparken bir diğer yandan süt, tozşeker ve tuzu bir tencereye koyarak ocağa oturtun. Tavuk da haşlandıktan sonra onu da diğerleri ile birlikte blendere koyun.
 
Daha sonra Ocakta hazırda kaynattığınız sütten 2 kepçe alarak, blenderden geçirin ve tekrardan ocakta süte ilave edin.
 
Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta un ve pirinç ununu karıştırın.
 
Sütten 1 kepçe alıp, karışıma ekleyin. Daha sonra yavaş yavaş sütlü karışıma ilave edin ve karıştırın.
 
Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın.
 
Daha sonra bir tepsiye döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup, yüksek ateşte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar pişirin.
 
Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlayın. Kazandibini 1 gün buzdolabında dinlendirin. Kare şeklinde kesip, servis tabağına yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
masa üstü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.03.2020 
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149047 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020 
594 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
6 su bardağı süt
 
3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
 
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Üzeri için:
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Geniş bir tencereye sütü alın, toz şekeri ekleyip eriyene kadar çırpın.
 
Pirinç unu ve mısır nişastasını ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Katılaşan muhallebiye tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
 
Geniş bir tepsiyi ocağın üzerine alın. Ocağın tüm gözlerini açın.
 
Yakma işlemi için bir kepçe muhallebi, pudra şekeri ve tarçını tepsinin üzerinde karıştırın.
 
Kalan muhallebiyi tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzleyin.
 
Tatlıyı soğuması için buzdolabında bekletin.
 
Soğuyan tatlıyı ince uzun dilimlere ayırın. Ucunu ıslattığınız spatula yardımıyla muhallebiyi rulo şeklinde sarın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |