| 
 
 
 | 
Kazandibi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184506 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2025 
75 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 yemek kaşığı pirinç unu
 
2 yemek kaşığı buğday nişastası
 
1 yemek kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı tereyağı (tabanı yağlamak için)
 
1 yemek kaşığı pudra şekeri (karamelize taban için)
 
 
Bir tencereye süt, şeker, pirinç unu, nişasta ve unu koyun.
 
Orta ateşte sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde edene kadar pişirin.
 
Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
 
Yayvan ve yanmaz bir tavayı ya da büyükçe bir tepsiyi tereyağı ile güzelce yağlayın.
 
Üzerine pudra şekerini eşit şekilde serpin.
 
Hazırladığınız sıcak muhallebiyi hızlıca ve dikkatli şekilde tavaya dökün, üzerini düzleştirin.
 
Tavayı ocakta çevirerek tabanın eşit şekilde yanmasını sağlayın (kısık ateş önerilir).
 
Yaklaşık 10 dakika bu şekilde karamelize olması sağlanır.
 
Ocaktan aldıktan sonra oda sıcaklığında soğutun. Ardından buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
 
Keskin bir spatula yardımıyla kare ya da dikdörtgen parçalar keserek rulo şeklinde sarabilir ya da düz şekilde servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184154 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2025 
45 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
Yarım çay bardağı su (karamelize işlemi için)
 
 
İlk olarak sütü geniş bir tencereye alıp ocağa koyun. Üzerine şekeri ekleyin ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Ardından, un ve mısır nişastasını bir kaseye alıp, az miktarda sütle çözdürün. Çözülen karışımı, sütlü karışıma yavaşça ekleyin.
 
Ocağı orta ateşte açın ve karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Sürekli karıştırmak, kazandibinin topaklanmasını engeller ve kıvamını düzgün tutmasını sağlar. Karışım kaynamaya başlayınca kıvam almaya başlayacaktır. Koyu bir kıvam oluşana kadar karıştırmaya devam edin.
 
Bir tavada, yarım çay bardağı suyu kaynatın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyin ve karıştırarak karamelize edin. Bu karamel, kazandibinin alt kısmının rengini verecek ve tatlıya özel o karakteristik lezzeti katacaktır.
 
Kıvamı aldıktan sonra karışımı, yağladığınız bir tepsiye veya borcama dökün. Karışımın üzerine karamelize işlemi için hazırladığınız karamel sosu dökün. Karamelin her yere yayılmasına dikkat edin.
 
Kazandibinin kalıbına döküldükten sonra oda sıcaklığında soğuması için bekleyin. Ardından, buzdolabına koyarak en az 3-4 saat boyunca soğumasını bekleyin. Soğuma süresi ne kadar uzun olursa, kazandibi o kadar güzel kesilebilir.
 
Soğuyan kazandibini dilimleyin ve üzerine isteğe bağlı olarak tarçın serpebilir veya şekerli pudra serpiştirerek servis edebilirsiniz.
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182741 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2025 
90 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı toz şeker
 
4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 litre süt
 
1 tutam tuz
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
2 yemek kaşığı pirinç un
 
 
Öncelikle pirinç ununu, un, nişasta ve derin bir kapta karıştırınız.
 
Daha sonra 1 su bardağı ile süt katarak karıştırınız fakat karıştırırken karışımın topaklanmamasına dikkat etmelisiniz.
 
Sonrada kalan sütü, toz şekeri ve tuzu katarak karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı orta dereceli ateşte kaynayana kadar karıştırınız.
 
Daha sonrada kaynamamış sütten bir kepçe alarak nişastalı karışıma ekleyerek karıştırınız.
 
Daha sonrada hazırladığınız bu nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyerek karıştırmaya devam ediniz karıştırınız.
 
Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınız.
 
Kaynamakta olan karışımınızı ocaktan aldıktan sonra bir tepsinin tabanına pudra şekerinin güzel bir şekilde serpiniz.
 
Daha sonrada hazırlamış olduğunuz muhallebiyi tepsinin üzerine dökerek yayın.
 
Hazırlamış olduğunuz tepsiyi ocağın üzerine alınız ve her iki tarafını da çevirerek güzel bir şekilde pişirin.
 
Siz hazırlamış olduğunuz tepsiyi pişirirken şeker eriyecek ve muhallebinin pişen kısımları karamel hale gelecektir.
 
Daha sonra pişen tatlı tepsisini soğuk suyun içerisinde oda sıcaklığına gelene kadar soğutunuz.
 
Son olarak da oda sıcaklığına gelen tatlınızı 3 saat buzdolabında soğumasını bekleyin.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182547 
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2025 
139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
7 su bardağı süt
 
1 çay bardağı pirinç unu
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı buğday nişastası
 
1 paket vanilya
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Sübye yapımı için, bir kase alın ve 2 su bardağı sütü, yarım bardak toz şeker, pirinç unu ve buğday nişastasını koyun. Ardından karışımı iyice karıştırın. Topaklanma olmaması için çırpma teli kullanarak karıştırabilirsiniz. Geniş bir tencere alın ve kazandibinin yapımına başlayın.
 
Kalan 5 su bardağı sütü (1 bardak 200 ml olacak) tencereye aktarın. Ardından 1 su bardağı şekeri ilave edin ve bir taşım kaynatın. Kaynayan şekerli sütün içerisine hazırladığınız sübyeyi yavaş yavaş ilave edin ve karıştırın. Burada sürekli karıştırmak çok önemli.
 
Ocağı kısık ateşe alın. Tenceredeki muhallebiyi sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi kaynayıp göz göz olduğunda ocaktan alın. 1 paket vanilyayı ilave edin ve karıştırın. Pişen muhallebiyi oda sıcaklığına ulaşması için bir kenara alın ve soğumasını bekleyin. Köşeli bir borcam alın ve içerisine tereyağı ile yağlayın. Tabana eşit olacak şekilde pudra şekerini eleyerek yayın.
 
Tepsinizi ocağın üzerine alın ve çevire çevire tereyağı ile pudra şekeri karışımının yanmasını sağlayın. Şeker eriyip karamelize hale geldiğinde tepsinin dibine muhallebiden ince bir katman yayın. Muhallebinin ince katmanını pişire pişire yakın. Yakma işleminin bitmesinin ardından kalan muhallebinizi de tepsiye eşit olacak şekilde yayın. Muhallebinin üzerini spatula yardımı ile düzleyin.
 
Tatlıyı buzdolabına kaldırıp soğumasını ve güzelce kıvam almasını sağlayın. Soğuyan tatlıyı buzdolabından alarak ince ince dilimleyin ve ardından spatula yardımı ile kıvırarak rulo şeklini verin. Bu aşamada spatulayı su ile ıslatabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182504 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2025 
53 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 yemek kaşığı pirinç unu
 
2 yemek kaşığı buğday nişastası
 
1 paket vanilin
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Bir tencereye sütü ve toz şekeri ekleyip karıştırarak ısıtın. Ayrı bir kapta pirinç unu, buğday nişastası ve bir miktar sütü karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
 
Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş süte ekleyerek sürekli karıştırın. Kaynadığında vanilini ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
 
Tavayı tereyağıyla yağlayın ve üzerine pudra şekeri serpiştirin. Hazırladığınız tatlıyı tavaya dökün ve kısık ateşte altını karamelize olana kadar pişirin.
 
Ocaktan aldıktan sonra buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Dinlenen tatlıyı ters çevirerek dilimleyin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161917 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2025 
326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 su bardağı süt
 
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
 
3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı tarçın
 
1 su bardağı toz şeker
 
 
Süt, toz şeker, pirinç unu ve mısır nişastasını derin bir tencerede pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
 
Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini pudra şekeri ve tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın ve tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye döktükten sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Kazandibinin püf noktalarından biri de bu kısım. O yüzden dikkatli olun.
 
Tatlıyı buzdolabına kaldırın. Soğuduktan sonra ince uzun dilimlere ayırın ve rulo şeklinde sardıktan sonra servis edin.
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180735 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2024 
157 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
3 yemek kaşığı pirinç unu
 
3 yemek kaşığı buğday nişastası
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 paket vanilin
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri (tavanın dibini yakmak için)
 
 
Bir tencerede pirinç unu, nişasta ve toz şekeri karıştırın. Üzerine sütü ekleyin ve çırpıcıyla tüm malzemeler pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
 
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağını ve vanilini ekleyin, karıştırarak erimesini sağlayın. Muhallebi hazır olunca ocaktan alın.
 
Fırın tepsisini hafifçe ıslatın ve üzerine pudra şekerini serpin. Muhallebiyi tepsiye döküp spatula yardımıyla eşit şekilde yayın.
 
Tepsiyi ocağın üzerine yerleştirip kısık ateşte 5-10 dakika kadar tepsinin altını yakarak karamelize edin. Kenarları hafifçe kızardığında ocağın altını kapatın. Dikkat edin, yanık kokusu gelmemesi için başında beklemek önemlidir.
 
Tatlının soğumasını bekleyin ve buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. Soğuduktan sonra spatula ile kareler halinde keserek rulo şeklinde servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179815 
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2024 
121 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 yemek kaşığı pirinç unu
 
2 yemek kaşığı buğday nişastası
 
1 paket vanilin
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Öncelikle, orta boy bir tencereye sütü ekleyin. 
 
Üzerine toz şekeri ilave edin ve ocağın altını açarak karışımı ısıtmaya başlayın.
 
Ayrı bir kapta, pirinç unu ve buğday nişastasını bir bardak soğuk sütle karıştırarak iyice eritin.
 
Elde ettiğiniz karışımı, kaynamak üzere olan süte yavaşça ekleyin. 
 
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
 
Muhallebi kaynamaya başladığında, vanilini ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. 
 
Muhallebi göz göz olunca ocaktan alın.
 
Geniş bir tepsiyi veya tencereyi tereyağı ile iyice yağlayın. 
 
Yağladığınız tepsiye pudra şekerini serpin ve her tarafına eşit şekilde dağıtın. 
 
Bu işlem, tatlının dibinin karamelleşmesini sağlar.
 
Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün ve spatula yardımıyla üzerini düzleştirin. 
 
Tepsiyi ocağın üzerine yerleştirip, kısık ateşte altı yanana kadar pişirin. 
 
Bu işlem tatlının adını aldığı, karamelleşmiş kazandibi yüzeyini oluşturur.
 
Tatlıyı ocaktan aldıktan sonra, oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. 
 
Soğuduktan sonra buzdolabına koyarak birkaç saat daha dinlendirin. 
 
Tatlı tamamen soğuduktan sonra, spatula ile kenarlarından hafifçe ayırarak dilimleyin.
 
Kazandibini, klasik sunum şekli olan rulo yaparak servis edebilir veya kare dilimler halinde kesip tabaklara alabilirsiniz. 
 
Üzerine tarçın serpiştirerek servis edebilir ve isteğe göre dondurma ile de sunabilirsiniz.
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179364 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2024 
134 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı pirinç unu
 
1 çay bardağı buğday nişastası
 
1 paket vanilin
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri (tabanı için)
 
 
Süt, toz şeker, pirinç unu ve buğday nişastasını derin bir tencerede karıştırın. Malzemeler iyice karışana kadar çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin.
 
Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamını aldığında vanilini ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
 
Geniş ve yayvan bir tepsiyi (tercihen bakır veya teflon) ocakta ısıtın. Isınan tepsiye tereyağını ekleyip eritin. Eritilen tereyağının üzerine pudra şekerini serpiştirin. Bu aşamada pudra şekerinin eşit şekilde yayılmasına özen gösterin.
 
Hazırladığınız sıcak muhallebiyi, tereyağı ve pudra şekeri serpilmiş tepsiye dökün. Tepsiyi ocak üzerinde kısık ateşte çevirerek muhallebinin altının karamelize olmasını sağlayın. Bu işlem sırasında dikkatli olun, muhallebinin altı yanmadan karamelize olmalıdır.
 
Karamelize olan muhallebiyi ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin. Oda sıcaklığına gelen tatlıyı buzdolabına kaldırarak en az 2-3 saat dinlendirin. Soğuyan tatlıyı dilimleyerek servis edin.
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177497 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2024 
242 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kazandibi İçin:
 
1 litre süt
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı irmik
 
1 yemek kaşığı buğday nişastası veya mısır nişastası
 
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
 
1 paket vanilya
 
Karameli İçin:
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Öncelikle kazandibi için; bir tencereye sütü, şekeri ve nişastayı ekleyin. Karışımı orta ateşte, sürekli karıştırarak kaynatın.
 
Kaynamaya başlayınca, tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Karışımı kısık ateşte, sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşmaya başladığında ocaktan alın.
 
Karameli hazırlamak için; başka bir tencerede şekeri ve suyu karıştırın. Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
 
Şeker eriyip karamel rengini almaya başladığında, limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
 
Hazırladığınız karameli, önceden yağladığınız bir tepsiye dökün ve hızlıca yayarak tepsiye yayın. Karamelin soğumasını bekleyin.
 
Soğuyan karamelin üzerine, pişirdiğiniz kazandibi karışımını dökün ve düzleyerek yayın.
 
Kazandibi tamamen soğuyunca, buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin. 
 
Dinlenen tatlıdan dilimleri porsiyonlara ayırarak ve hafif rulo haline getirerek bir spatula yardımı ile kazıyın.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177021 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2024 
268 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
6 su bardağı süt
 
1 su bardağından biraz eksik un
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı buğday nişastası
 
1 yemek kaşığı pirinç unu
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 paket vanilya
 
Tepsi için:
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
4 yemek kaşığı toz şeker
 
 
Öncelikle muhallebi için sadece unu bir tavaya alın ve çok az kokusu çıkana kadar kavurun. Soğuması için biraz bekletin. Geniş bir tencerenin içine kavrulup soğuyan un, nişasta, pirinç unu, toz şeker ve sütü ilave edip ocağa almadan iyice karıştırın. Ardından ocağa alıp muhallebi kıvamını alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kıvamını bulan muhallebiye vanilya ve tereyağını da ilave edip bir taşım daha karıştırarak pişirin. Ocağın altına kapatın. Dikdörtgen tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Tepsinin taban kısmını toz şekerle kaplayın. Hazırladığınız muhallebiden azar azar tepsiye döküp ocakta orta ateşte çevire çevire şekeri karamelize edin. Tamamı yanan, yani karamelize olan tepsiye kalan muhallebiyi de dökün. Oda sıcaklığında biraz soğumasını bekledikten sonra, buzdolabında iyice soğuyana kadar dinlendirin. Spatula yardımıyla tepsinin dibini sıyırarak rulo yapın.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170754 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2023 
271 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Un 2 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Toz Şeker 1 Su Bardağı
 
Pudra Şekeri 4 Çorba Kaşığı
 
Koyun Sütü 1 Litre
 
Pirinç Unu 2 Çorba Kaşığı
 
Mısır Nişastası 2 Çorba Kaşığı
 
 
Sütü kaynatın, pirinç ununu az suyla karıştırıp şekerle beraber süte ekleyin ve karıştırarak pişirin.
 
Kullanacağınız tepsiyi az yağlayıp pudra şekeri serpin, karışımı bu tepsiye dökün.
 
Altının kahverengi olması için tepsiyi ocak üzerinde döndürerek muhallebiyi kızartın.
 
Kullandığınız tepsi büyüklüğündeki başka bir tepsiyi soğuk su ile doldurmuş olun; kızaran muhallebi tepsisini buna batırın.
 
Kazandibi tepsiden kolayca sıyrılacaktır. Soğuduğu vakit tatlıyı karelere bölün, spatula kullanarak kaldırın tabağa katlayarak yerleştirin. Böylece kazandibinin yanık kısmı da üstte olacak.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168154 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2022 
349 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
Yarım su bardağı elekten geçirilmiş un
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
Yarım yemek kaşığı köy tereyağı
 
Yarım paket vanilya
 
 
Muhallebi kıvamını daha doğru yakalamak için öncelikle orta boy bir tencereye karım kaşık tereyağını ekleyiniz. Tereyağı tamamen eridikten sonra tencereye sırayla un, şeker, vanilya ve nişastayı dökünüz. İşlem sırasında ocağınızın ateşi orta düzeyde olmasına dikkat ediniz. Tahta kaşıkla malzemeleri tencere içerisinde iyice karıştırınız. Daha sonra bir elinizle karıştırmaya devam ederken bir yandan da sütü dökünüz. Bu işlem aynı zamanda karışımınızın topaklanmasını önler. Muhallebi kıvamını yakaladığınız karışımınızı ocaktan alınız. Daha sonra dikdörtgen bir baklava tepsisinin dibine tereyağını boşluk bırakmadan sürünüz. Üzerine muhallebinizi boşaltınız. Tepsiye dökerken mutlaka eşit bir şekilde dağılmasını sağlayınız. Orta düzeyde ocağınızın en büyük gözünü yeniden açıp üzerine tepsiyi koyunuz. Sık sık tepsiyi detaylı bir şekilde ocağın üzerinde çeviriniz. Her bir bölgenin ortalama 4-5 dakika har ateşte olmasını sağlayınız. Ocağı kapatıp tepsiyi soğumaya bırakınız. Tepsi soğuduktan sonra buzdolabına koyup yaklaşık yarım saat bekledikten sonra dilimlere ayırıp tahta spatula ile yuvarlatıp servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı üzerine tarçın tozu dökebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167014 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2022 
324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
Yarım su bardağı pirinç unu
 
Yarım su bardağı nişasta
 
1 litre süt
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı margarin
 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Pirinç unu ve nişastayı sütle birlikte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ve vanilyasını ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Tepsiyi ocağa koyun. Önce margarini eritip pudra şekeri dökün. Ocakta tepsiyi döndürerek kızarmasını sağlayın. Pişen muhallebiden de 1 kepçe tepsiye döküp her yerine eşit gelecek şekilde yayın ve tepsiyi döndürerek iyice kahverengi olana kadar pişirin. Alt zemin iyice kahverengileştikten sonra pişen muhallebiyi üzerine dökün.
 
Tepsiyi tezgaha koyup beklettikten sonra dolaba kaldırın.
 
İyice soğuduktan sonra dilimleyip tabağa ters çevirerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163104 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
2 yemek kaşığı pirinç un
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 tutam tuz
 
4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
 
Öncelikle pirinç ununu, un, nişasta ve derin bir kapta karıştırınız.
 
Daha sonra 1 su bardağı ile süt katarak karıştırınız fakat karıştırırken karışımın topaklanmamasına dikkat etmelisiniz.
 
Sonrada kalan sütü, toz şekeri ve tuzu katarak karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı orta dereceli ateşte kaynayana kadar karıştırınız.
 
Daha sonrada kaynamamış sütten bir kepçe alarak nişastalı karışıma ekleyerek karıştırınız.
 
Daha sonrada hazırladığınız bu nişastalı karışımı kaynayan tencereye ekleyerek karıştırmaya devam ediniz karıştırınız.
 
Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınız.
 
Kaynamakta olan karışımınızı ocaktan aldıktan sonra bir tepsinin tabanına pudra şekerinin güzel bir şekilde serpiniz.
 
Daha sonrada hazırlamış olduğunuz muhallebiyi tepsinin üzerine dökerek yayın.
 
Hazırlamış olduğunuz tepsiyi ocağın üzerine alınız ve her iki tarafını da çevirerek güzel bir şekilde pişirin.
 
Siz hazırlamış olduğunuz tepsiyi pişirirken şeker eriyecek ve muhallebinin pişen kısımları karamel hale gelecektir.
 
Daha sonra pişen tatlı tepsisini soğuk suyun içerisinde oda sıcaklığına gelene kadar soğutunuz.
 
Son olarak da oda sıcaklığına gelen tatlınızı 3 saat buzdolabında bekletin.
 
Dolaptan çıkardıktan sonra artık tatlınız servise hazırdır.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 15.09.2022
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152728 
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2020 
430 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 su bardağı süt
 
3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
 
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
3 tatlı kaşığı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
6 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 3 yemek kaşığı pirinç unu ve 3 yemek kaşığı mısır nişastasını derin bir tencereye alın.
 
Karışımı bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın ve kıvam alana kadar pişirin.
 
Son olarak tereyağını ekleyip tatlının sıcaklığıyla erimesini sağlayarak karıştırın.
 
Yağlanmış bir fırın tepsisinin tüm yüzeyini 4 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımıyla kaplayın. Üzerine iki kepçe muhallebiyi eşit miktarda yayın.
 
Tepsiyi ocak üzerinde çevire çevire karışımı yakın. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebiyi de tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
 
Buzdolabına kaldırıp kıvam alması için soğuttuğunuz tatlıyı, ince uzun dilimlere ayırın ve spatula yardımıyla kıvırarak rulo şeklinde sarın.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146933 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2020 
787 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı nişasta
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı şeker
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 paket vanilya
 
 
Öncelikle bir tencereye süt, nişasta, un ve şekeri koyup karıştırın.
 
En son tereyağını ve vanilyasını da dökerek kıvam alana kadar pişirin.
 
Bolca yağlanmış fırın tepsisine, 3 yemek kaşığı kadar şeker dökün.
 
Şekeri tepsinin her yerine eşit olarak dağıtın.
 
Sonra pişmiş muhallebiyi tepsiye dökün ve ocağın üzerine alın.
 
Orta ateşte sürekli çevirerek muhallebiyi pişirin.
 
Yaklaşık 25 dakika muhallebinin dibinin tutması için yeterli olacaktır.
 
Süre sonunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Ardından 1-2 saat de buzdolabında bekletin.
 
İnce uzun dilimlere bölüp, spatula yardımıyla kıvırın.
 
Tatlınız servise hazır.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
L.L 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2020 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150821 
Gönderme Tarihi: 27.May.2020 
772 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Muhallebi için;
 
6 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı mısır nişastası
 
3 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Yakma işlemi için;
 
4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
Kazandibi için, öncelikle muhallebiyi pişireceğimiz tencere ocağa alınır. İçerisine ölçüleri verilen miktarda süt, şeker, nişasta, un koyulur. Bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır, topaklanma olmamasına dikkat edilir ve ocağın altı orta ateşte açılır.
 
Tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene, göz göz kabarana kadar pişirilir. Koyulaşınca ocak kapatılır. Tencerenin içine 1 yemek kaşığı tereyağı koyularak muhallebinin sıcağında karıştırılarak eritilir.
 
Yakma işlemi için; fırın tepsisi 1 kaşık margarin ile yağlanır. Üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımı serpiştirilir.2 kepçe kadar muhallebi fırın tepsisine dökülür ve eşit şekilde yayılması sağlanır.
 
Tepsi ocak üzerine alınır ve orta ateşte çevire çevire yakılır. Yakma işlemi bittiğinde kalan muhallebi de tepsinin üzerine dökülür ve bir spatula yardımıyla tepsiye yayılır, üzeri düzeltilir. Tatlı soğumaya bırakılır daha sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirilir.
 
Buzdolabından alınan muhallebi, tepside ince uzun şeritler halinde kesilir. Yine spatula yardımıyla şeritler kıvrılarak rulo şeklinde sarılır. Servis tabağına alınır.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
kerem ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2020 
Mesajlar: 35 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150182 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020 
539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre süt
 
2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
8 yemek kaşığı dolusu toz şeker
 
3 yemek kaşığı pirinç unu
 
1 paket vanilya
 
Tepsinin dibi için:
 
Tereyağ ve 4 yemek kaşığı toz şeker
 
 
Tencere içinde muhallebisi için olan tüm malzemeyi karıştırın ve ocağa koyun. Sürekli karıştın ve muhallebi kıvamına getirin.
 
Bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve şekeri tepsiye yayın.
 
Muhallebiyi soğutmadan dökün ve yüksek ateşte 8-12 dakika kadar tepsiyi çevire çevire altını kızartın. Soğuduğunda nefis tatlı hazır.
 
 
 
  
 | 
Kazandibi | 
  | 
masa üstü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.03.2020 
Mesajlar: 26 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149047 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020 
594 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
6 su bardağı süt
 
3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
 
3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Üzeri için:
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
 
Geniş bir tencereye sütü alın, toz şekeri ekleyip eriyene kadar çırpın.
 
Pirinç unu ve mısır nişastasını ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Katılaşan muhallebiye tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
 
Geniş bir tepsiyi ocağın üzerine alın. Ocağın tüm gözlerini açın.
 
Yakma işlemi için bir kepçe muhallebi, pudra şekeri ve tarçını tepsinin üzerinde karıştırın.
 
Kalan muhallebiyi tepsiye dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzleyin.
 
Tatlıyı soğuması için buzdolabında bekletin.
 
Soğuyan tatlıyı ince uzun dilimlere ayırın. Ucunu ıslattığınız spatula yardımıyla muhallebiyi rulo şeklinde sarın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |