| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kazan Kebabı (görsel) | 
 
  | 
Banu Atabay 
Yazar 
 
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 1486 Şehir: Beşevler ÇANKAYA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22403 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2008 
4,628 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bu tarif; Türkçe ve İngilizce altyazılıdır
 
 
           
 
 
 
Mütevazı Lezzetler mutfağına hoş geldiniz
 
bu gün birlikte yöresel bir tarif yapacağız
 
güneydoğu illerine ait bir tarif
 
"Kazan Kebabı"
 
tarifimize başlamadan önce, malzeme listesine göz atalım
 
4 adet patlıcan
 
4 adet domates
 
4 adet sivri ya da çarliston biberi
 
600 gram orta yağlı kıyma
 
4 - 5 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
yeteri kadar tuz
 
ve karabiber
 
kazan kebabı için 4 tane patlıcanımız vardı
 
öncelikle bunları soyarak işlemimize başlıyoruz
 
biliyorsunuz geleneksek patlıcan soyma şekli vardır, çubuklu tabir ettiğimiz
 
öncelikle bunları soyacağız
 
tuzlu suda 20 - 30 dakika bekleteceğiz
 
diğerlerini de aynı şekilde soyacağız
 
dördüncü patlıcanı da soyduk
 
ikiye kestik ve tuzlu suya bıraktık
 
şimdi dediğim gibi bunu bir süre kenarda bekletiyoruz
 
bu arada kazan kebabının harcını yoğuracağız
 
600 gram kıymamız var demiştik
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
ve 4 - 5 diş sarımsağımız var
 
dövebiliriz, rendeleyebiliriz, ince doğrayabiliriz
 
bu şekilde sarımsağı rendeliyoruz
 
sarımsaktan sonra; karabiber ve tuz ilave edeceğiz
 
bunların ölçülerini vermemeye çalışıyoruz, arzuya göre değişiyor çünkü
 
karabiber, tuz
 
şimdi malzeme bütünleşene kadar yoğuracağız
 
gördüğünüz gibi çok kolay bir yemek, bir o kadar da nefis bir yemek
 
köfte harcı bütünleşti, şimdi ceviz kadar parçalar alacağız
 
şekillendireceğiz
 
biraz daha küçük olabilir
 
şekillendirdik, şimdi patlıcanları iki parmak eninde doğruyoruz
 
yaklaşık her patlıcanı 6 parçaya kesmiş oluyoruz
 
her zaman söylüyoruz, bıçakların keskin olması çok önemli
 
kazan kebabı için yaklaşık bu büyüklükte bir tencere ihtiyacımızı karşılayacaktır
 
çok kolay az önce doğradığımız patlıcan...
 
ve az önce şekillendirdiğimiz köfte
 
yan yana sıralıyoruz
 
bilmiyorum net görünüyormu?
 
biraz da yasılaştırırsak, köftelerimizi
 
bu şekilde, bu ölçüyle tencereyi dolduracak
 
evet son köfteyi de yerleştirdik bu şekilde, özelliği yayvan bir tencere olması
 
şu şekilde göstereyim
 
kazan kebabını artık yavaş yavaş tamamlıyoruz
 
şimdi üst malzemesini de rendeliyelim
 
4 tane domatesimiz var demiştik
 
2 domatesi rendeliyoruz
 
çekirdeklerini çıkardığımız biberleri, bu büyüklükte doğruyoruz
 
az önce rendelediğimiz domatesler vardı
 
kebabımızın üzerine gezdiriyoruz
 
daha sonra da doğradığımız biberleri serpiyoruz
 
gelişi güzel
 
en son olarak, doğrama işlemi olarak 2 adet domatesimiz kalmıştı...
 
bunu da halka şeklinde doğruyoruz
 
şöyle çekelim daha rahat görünsün
 
kabuklarını soymuyoruz, halka şeklinde doğruyoruz
 
yerleştirelim
 
1 çay bardağı sıvıyağ vardı, bunu da gezdiriyoruz
 
ayçiçek yağı kullandım ben, zeytinyağı kullanmayın özellikle bu tarif için
 
domates mevsiminde olmadığımız için, 1 su bardağı su var
 
bunu da ekliyoruz, ama bunu domates mevsiminde yaparsanız...
 
bol sulu domatesle suya gerek yok
 
şimdi bunun kapağını kapatıyoruz
 
5 dakika harlı ateşte, 35 dakika orta kısık ateşte pişiriyoruz
 
kazan kebabımız pişti, çok da güzel görünüyor, tabağa aktardık
 
üzerini maydanoz ya da dereotu ile süsleyerek servise sunabiliriz
 
bu gün birlikte "Kazan Kebabı" pişirdik
 
çok lezzetli oldu, yanlız şunu belirtmek istiyorum...
 
bu Mütevazı Lezzetler tarzı kazan kebabı
 
mutlaka deneyin Afiyet Olsun!
 
 
 ML® Kazan Kebabı için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kazan Kebabı (görsel) Tarifleri Video Çorba Tarifleri
 | 
 
 
 
 |