| 
 
 1 Kg ince bulgur
 1Kg Tirit ekmeği( Yufka)
 1Kg kaz  eti
 ½ Kg kaz yağı
 Yeterince tuz
 
 Kaz etinin yağlı kısmı ayrıldıktan sonra yeterince tuz ilave edilerek haşlanır, ayrılan kaz yağı küçük küçük doğranarak eritilir. Eritilen yağ ile üçgen şeklinde kesilen tirit ekmeği (yufka ) yağlanır, daha sonra haşlama suyuyla bulgur pilavı yapılır. Didiklenen kaz eti bulgur pilavının üzerine dökülerek, yağlanan tirit ekmeği banılarak yenir.
 
 Not: Kavak İlçemize özgü, sadece kış aylarında yapılan ve yenilen kaz tiridi, kendine özgü tat ve lezzetiyle, değişik tat ve lezzet arayanlara altarnatif oluyor.
 
 
 ML® Tamtak Tiridi için tıklayın
 ML® Tamtak Tiriti Videosu
 
 
 
 |