1 adet kaz
 
3 su bardağı bulgur
 
4 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tandır Anadolu'da her evde vardır. Bir buçuk metre derinliğinde, kesik huni şeklinde kırmızı topraktan yapılmış bir ocak. İçinde odun yakılarak kızdırılır, ekmek ve yemek yapımında kullanılır  Bazı evlerde ısınmada da kullanılır  Kaz kesildikten sonra 4-5 saat güneşe asılarak kurutulur  Bu sırada bulguru tuzlu suda haşlarız  Kaynamaya başlayınca hafif ateşe alırız  Suyunu çekip göz göz olmaya başlayınca, tavada kızdırılmış tereyağını üzerine döker, tandırın dibine oturturuz  Tam üstüne gelecek şekilde kazı ayaklarından asarız  Tandırın sıcaklığı ile kızaran kazın yağı pilavın üzerine damlar  Alttaki pilav da tandırın sıcaklığında demlenir  Kaz piştikten sonra çıkarılır etleri pilavın üstüne konarak sıcak sıcak ikram edilir  Tandır olmayan evlerde bulgur pilavı ayrı yapılır, kaz fırında ayrı kızartılır  Her ikisi de sıcakken, kazın fırın tepsisinde biriken yağı, pilavın üzerine dökülerek, birlikte sıcak sıcak ikram edilir.
  
 |