| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kayseri Yağlaması Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Kayseri Yağlaması |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc50870 Gönderme Tarihi: 22.Nis.2010
 2,377 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 1 kg Bizim Mutfak Un
 1 su bardağı su
 Tuz
 İç Malzeme için :
 500 gram kuzu kıyma
 5 adet soğan
 2 adet çarliston biber
 1 adet kapya biber
 1 paket Bizim Mutfak Teremyağ
 1/2 çay bardağı Bizim Mutfak Mısırözü Yağı
 1/2 demet maydanoz
 1 tatlı kaşığı Pulbiber
 1/2 tatlı kaşığı Karabiber
 3 çorba kaşığı domates salçası
 Tuz
 
 Unun ortasını havuz gibi açın. Suyu ilave edip yoğurun. Üzerine temiz bir bez örtüp 30 dakika kadar dinlendirin. Soğanların kabuklarını soyup incecik kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip incecik kıyın. Maydanozları yıkayıp sularını süzdürün ve incecik kıyın. Kıymayı fındık yağında kavurun. Kıyılmış soğanları ekleyin. 10 dakika daha kavurun. İnce kıyılmış biberleri ilave edin. Teremyağ’ı ekleyip karıştırın. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Karabiber, pulbiber, tuz ve kıyılmış maydanozu ekleyip tatlandırın. Ocaktan alın. Dinlendirdiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Bezeleri oklava yardımıyla açın. Yufkaları yağsız tavada çevirerek pişirin. Yufkalardan birini alarak üzerine iç malzemeden yayın. Üzerini tekrar yufka ile örterek iç malzemeyi üzerine yayın. Bu işleme tüm malzemeler bitene dek devam edin. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 27.06.2022
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |