| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kaypak (Amasya) | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82913 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2012 
5,802 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Amasya Valiliği
 
 
1 kg. un
 
1 yumurta
 
Tuz
 
150 gr. süzme yoğurt
 
Maydanoz
 
 
Yumuşak kıvamda hamur yoğrulur. 4 bezeye ayrılır. Hamur çok ince olmamak şartı ile açılır. 5x5 cm karelere bölünür. Ortasına yoğurtlu, maydanozlu harç konulur. Üçgen şeklinde kapatılır. Hafi f un serperek kurumaya bırakılır. 6 su bardağı su kaynatılır. Hamurlar kaynayan suyun içine atılır. Haşlanınca kevgirle ocaktan indirilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı dökülerek tabaklarda servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kaypak (Amasya) Tarifleri Amasya Yemekleri
 | 
 
 
 
 |