| 
 | 
| Kaymaklı Kolay Künefe | 
|  | dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.01.2014
 Mesajlar: 3325
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc180641 Gönderme Tarihi: 03.Arl.2024
 190 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 600 gr İçim Kaymak
 1 kg çiğ tel kadayıf
 200 gr İçim Tereyağı
 100 gr ince çekilmiş Antep fıstığı
 1 tatlı kaşığı toz antepfıstığı
 1 kg toz şeker
 500 ml su
 1 çorba kaşığı limon suyu
 
 Önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın. Kıvam almaya başladığında limon suyunu ekleyin ve 4 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Künefe sahanlarının içine tel kadayıfın yarısını paylaştırın. Eritilmiş İçim Tereyağının yarısını üzerine gezdirin. Kaymak ve antepfıstığı yayın. Kalan İçim Tereyağının içine kalan kadayıfı koyarak iyice karıştırın.
 Kaymak ve Antep fıstığının üzerine kapatın.
 Sahanları ocak üzerine kadayıfı kızartmaya başlayın. Kadayıfları aynı sahan içinde alt üst ederek diğer taraflarını da kızartın. Sıklıkla çevirerek işlemi devam ettirin. Künefe sıcakken şerbeti üzerine gezdirin. Birkaç dakika bekledikten sonra toz Antep fıstığıyla süsleyerek servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |