Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 komposto kasesi un
1/2 kg kaymak
1 fiske tuz
Şurubu için:
5 bardak şeker
4 bardak su
1 parça limon tuzu
Yumurta, su, bir fiske tuz karıştırılır un ve kabartma tozu ilave edilir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamur 2 parçaya ayrılır. 1 parça tekrar 2 'ye ayrılarak yufka açılır. Kaymak kızartılıp karıştırılarak eritilir. Açılan yufka üzerine kaymak sürülerek, rulo şeklinde sarılır ve dinlenmeye bırakılır. Diğer yufkalarda aynı şekilde sarılır ve dinlenmeye bırakılır. Daha sonra 4 parmak arayla kesilir. Rulo kısım üste gelmek şartıyla yuvarlak şeklinde açılır. Daha sonra kızartılarak şuruba atılır.
Tercihen soğuk olarak servis yapılır.
|