https://www.posta.com.tr
Kek:
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
Elma peltesi:
2 su bardağı elma suyu
1 adet elma
4 çorba kaşığı toz şeker
2,5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet portakal kabuğu rendesi
Arasına:
1,5 su bardağı krema
1 çay bardağı pudra şekeri
Üzerine:
1 su bardağı kaymak
Islatmak için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Elma peltesi için, elma suyu, toz şeker, portakal kabuğu rendesi ve 1 çay bardağı suda eritilmiş nişastayı tencereye koyun. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Çok ince dilimlenmiş elmaları ekleyip karıştırarak ılık hale getirin.
Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak, yumurtaya yedirin. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün.
Altın rengini alana kadar pişirin. Pişen keki kalıptan çıkartın. Keki enine 3'e bölerek ilk parçayı, 1 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı pudra şekeri ile karıştırılmış sütle ıslatın. Üzerine, krema ve pudra şekerini iyice çırparak sürün. İkinci parçayı da aynı şekilde hazırlayın. En üste yine krema sürüp, pelteyi dökün. Buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra, kaymakla servis yapın.
|