| 
 | 
| Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Sarması | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48600 Gönderme Tarihi: 13.Mar.2010
 2,177 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 1 adet hazır ekmek kadayıfı
 1 kutu kaymak
 2,5 kg toz şeker
 8 su bardağı su
 2 tatlı kaşığı limon suyu
 Üzeri için :
 çikolata sos
 
 Ekmek kadayıfını 5 dakika kadar ılık suda bekletin, ardından suyunu süzün. Diğer tarafta suyu kaynatıp tozşekeri ve limon suyunu ekleyerek şerbeti hazırlayın. Hazırladığınız şerbeti ekmek kadayıfının üzerine gezdirin. 30 dakika kadar şerbeti üzerine yedirerek pişirin. Ekmek kadayıfının genişlemesi tamamlanıncaya kadar pişirme işlemine devam edin. Kadayıfın altı kızardıktan ve şerbetini çektikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içine kaymak sarın. Üzerine çikolata sos gezdirip servis yapın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |