Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kaymaklı Çevirme Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kaymaklı Çevirme Tatlısı

Ayşe Gül
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 05.06.2015
Mesajlar: 16
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc108167
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2015
2,024 defa indirildi / yazdırıldı




Metin Okutan

1 kg. şeker
Yarım limon suyu
1 paket vanilya
1 bardak su
1 lüle kaymak 200 gr. kadar ( bükülmüş, dürülmüş şeylere lüle deniyor, kaymakçıdan 1 adet kaymak alırsanız işinizi görmüş olursunuz )

Şekeri suyla orta ateşte kaynatıp şurup haline getiririz. (Temiz bir tabağın ucuna bir damla akıtıldığında damla dağılmazsa kıvamını bulmuştur.) Limon suyunu karıştırır, tencereyi ateşten alarak soğumaya bırakırız. Havan elini andıran uzun saplı özel bir tahta tutacakla şurubu hep aynı istikamette çeviririz. Tencerenin yerinde sabit durması için ikinci bir kişinin tencereyi tutması gerekir. ( Bu görevi genelde evdeki genç kızlar üstlenirdi ). Bir süre sonra ( takriben 15 dakika ) şurup saydamlığını kaybeder, süt renginde koyu bir kremaya dönüşür ve nihayet katılaşıp bembeyaz olur. Çevirme tatlısı kıvamını bulmuştur. Bu noktaya vardığında tatlıya bir lüle kaymağı ve vanilyayı ilave edip elimizle iyice yoğurur, kaymağı tatlıya yediririz. Kaymaklı çevirme tatlısını camdan kavanozlara boşaltıp buzdolabında muhafaza ederiz. Misafirlere buzlu su eşliğinde minik tabaklarda, kahveden önce ikram ederiz.






Kaymaklı Çevirme Tatlısı Tarifleri Ekmek Tatlısı Tarifleri



(1 adet Kaymaklı Çevirme Tatlısı 15,217 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort