|
Kaymakam Tava |
|
Ahıska'lı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.06.2019
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc143461
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2019
500 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu kuşbaşı
3 adet orta boy patates
3 adet domates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Patatesler ve domatesler yuvarlak yuvarlak doğranır. Soğan da yarım yuvarlak şeklinde dilimlenir. Bir tepsi hafifçe yağlanır. Önce patatesler sıralanır. Üzerine kimyon ve az miktarda tuz serpilir. Kuşbaşı etler yerleştirilir. Az tuz ve karabiber serpilir. Son olarak domatesler konur ve tuz serpilir. Tepsi alüminyum folyoyla kapatılır. 190 derece fırına verlilir. Yaklaşık 1 saat pişirilir.
|
|