|
|
Kayısılı Tart |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92871
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2013
1,979 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tart için:
200 gr un
125 gr. tereyağ
50 gr pudra şekeri
1 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı buz gibi su
İçi için:
100 gr Penguen Kayısı Reçeli
100 gr fındık unu
50 gr dilim kayısı
Servis için
3 yemek kaşığı Penguen Kayısı Reçeli
Tüm hamur malzemelerini bir kaba koy ve yoğurmaya başlayın.
Hamurumuz kıvama gelince bir oklava yardımı ile tart kalıbı büyüklüğünde açın.
Yağladığımız tart kabına açtığımız hamuru ser ve uçlarındaki fazlaları alın.
Hamurumuzu tart kabına serdikten sonra Penguen Kayısı Reçeli, dilimlenmiş kayısı ve fındık ununu başka bir kapta karıştırıp hazırladığımız hamurun üzerine dökün.
Artan hamuru elimizle açıp tartın üzerine kafes yapın.
Tartımızı 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Tartımız piştikten sonra fırından çıkarıp beklemeye alın.
Bu esnada 3 yemek kaşığı reçeli mikrodalga fırında ya da bir tavada ısıtın.
Isıttığınız reçeli bir fırça yardımı ile tartın üzerine sürüp tartınızı servis edin.
|
|
Kayısılı Tart Tarifleri Penguen Yemek Tarifleri
|
|