750 g kuzu kol
2 y. kaşığı tereyağı
15 tane kuru kayısı
3 tane köy biberi
5 tane arpacık soğan
Yarım limon suyu
1 t. kaşığı zencefil
Su, tuz, karabiber
Bir tencereye iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyin. Tereyağını da üzerine ekleyip erimesi için bekleyin. Kayısıların üzerine bir su bardağı su koyup şişmesini bekleyin. Etlerin üzerine tuz ve karabiberi koyup, kızan yağın üzerinde 2şer dakika mühürleyin.
Etler renk alınca, tencereye arpacık soğanı, zencefil ve biberleri ilave edip, soğan karamelize oluncaya kadar kavurun. Kayısıların suyunu süzüp tencereye koyun. Limon suyunu da ekleyin. 2-3 yemek kaşığı su da ilave edip, tencerenin altını kısın ve 1,5 saat kısık ateşte pişirin.
|