|
|
Kayısılı Kuplar |
|
oyacan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc84870
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2012
1,475 defa indirildi / yazdırıldı
|
2.5 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
4 Yemek kaşığı toz şeker
1 Çay bardağı kayısı suyu
1 Yemek kaşığı nişasta
Üzeri için;
Taze veya kuru kayısı
Renkli şekerlemeler
Derin bir tencereye süt, un, vanilya ve toz şekerimizi koyup tenceremizi ocağın üstüne alıyoruz. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Muhallebi kıvamına gelen karışımımızı kuplarımıza eşit miktarda paylaştırıyoruz. Sonra kuplarımızı buzdolabına alarak muhallebi donuncaya kadar bekliyoruz. Muhallebimiz buzdolabında beklerken, 1 çay bardağı kayısı suyu ile 1 yemek kaşığı nişastayı derin ve ufak bir tencereye yada cezveye alarak sürekli karıştırıp pişiriyoruz. Karışımımız muhallebi kıvamına gelince ocağaı kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra buzdolabında donan muhallebilerimizi alıyoruz ve soğuyan kayısı sulu karışımımızı muhallebilerin üzerine eşit miktarda paylaştırarak koyuyoruz. Kuplarımızı tekrar buzdolabına alarak yarım saat daha donmasını bekliyoruz. Yarım saat sonra çıkardığımız kayısılı kuplarımızı istediğimiz şekilde süslüyoruz. (ben taze kayısı ve renkli şekerlemeler kullandım).
|
|
Kayısılı Kuplar Tarifleri Maggi Yemek Tarifleri
|
|