|
Kayısılı Kremalı Lorlu Tart |
|
ince melahat
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc126180
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2017
795 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket tart un
2 adet yumurta
100 gr yumuşak margarin
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
Kreması için:
200 ml krema
70 gr pudra şekeri
500 gr tatlı lor
10 adet taze kayısı
Tart una, yumurtaları ve margarini ekleyerek 3-4 dakika çırpın. Hamurun yarısını 25x25 cm boyutlarındaki yağlanmış kalıba yayın ve ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Kalan hamura un, kakao ve tarçını ekleyip yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 20-25 dakika bekletin.
Kremayı 2-3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve loru ekleyip 2 dakika daha çırpın ve soğuyan tartın üzerine yayın. Kayısıları küp doğrayıp kremanın üzerine yayın. Buzdolabında beklettiğiniz hamuru ufalayarak kremanın üzerine yayın ve ısıtılmış fırında 180 derecede 40 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkartıp soğutun ve dilimleyerek servis yapın
|
|