| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kayısılı Betty | 
 
  | 
bahar çiçeği 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2010 
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc50145 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2010 
1,683 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
500 gr tatlı kayısı
 
100 gr pudra şekeri
 
100 gr taze beyaz ekmek kırıntısı
 
Bir portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
 
75 gr tereyağı, eritilmiş
 
Servis için hazır krema ya da kaymak
 
 
Kayısıları yıkayıp ortalarından yararak çekirdeklerini çıkarınız. Şekeri, ekmek kırıntılarını, portakal kabuğu rendesini karıştırın. 1/2 kg'lık fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Kayısı yarımlarının çekirdek çıkan kısımları yukarı gelecek şekilde bir sıra dizin. Daha sonra bir sıra ekmek kırıntıları olmak üzere yağlanmış kalıbı doldururken, her sıranın üzerine erimiş tereyağından serpiştirin. En son kat, üzerine tereyağı serpiştirilmiş ekmek kırıntılarından oluşmalıdır. Orta ısıdaki fırında 45 dakika, kızarıp gevrekleşene dek pişirin. Sıcakken krema ile servisini yapın.
 
 
Not kayısılar iriyse biraz küçültülmelidir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kayısılı Betty Tarifleri Ayva Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |