| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kayısılı Ağaç Pasta | 
 
  | 
BILDIRCIN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3975 
Gönderme Tarihi: 22.May.2006 
2,498 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
Kek Malzemesi
 
1.5 Su Bardagi Pudra Sekeri
 
200 gr Tereyağıi
 
2 Portakal Kabugu Rendesi
 
10 Yumurta
 
Krema Malzemesi
 
200 gr Kayisi Püresi
 
3.5 Çay Bardagi Seker
 
10 Yumurta Sarisi
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Çukur bir kapta pudra sekeri, yumusamis tereyağı ve portakal kabugu rendesini mikserle iyice karistirin. Karisima çirpilmis yumurtalari ekleyip yeniden karistirin.
 
Karisimdan aldiginiz parçalari tavada ince plakalar halinde kizartin. Keke benzeyen kizarmis hamurlari bir gün süreyle buzdolabinda bekletin.
 
Kayisiyi püre haline getirip kaynatin. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarisi ve toz seker karisimini yedirin. Çirpilmis santiye kayisi püreli sosu ekleyip iyice karistirin, buzdolabinda bir süre dinlendirin.
 
Hazirlamis oldugunuz keklere agaç gövdesi gibi sekil vererek ortasina kremayi dökün. Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin. Pastayi dilediginiz istediginiz sekilde kesip, süsleyerek servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kayısılı Ağaç Pasta Tarifleri Bisküvili Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |