| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kayısı ve Kuskusla Doldurulmuş Tavuk Göğsü | 
 
  | 
bakır tencere 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119456 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2016 
1,377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
6 adet tavuk göğsü fileto
 
İçi için;
 
1 bardak pişmemiş kuskus
 
50 gram kavrulmuş doğranmış badem
 
4 adet olgun kayısı
 
Yarım demet maydanoz
 
3 çay kaşığı doğranmış taze nane
 
1 diş ezilmiş sarımsak
 
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
 
1.5 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
 
1 çay kaşığı tuz
 
Taze çekilmiş karabiber
 
1 yemek kaşığı margarin
 
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
 
1 demet roka yaprağı
 
 
Kuskusu paketin üstünde yazan şekilde hazırlayın ve soğumaya bırakın. Fırını önceden ısıtın. Bu sırada iç malzemenin tümünü karıştırın. Tavuk göğsünü boylamasına keserek içini açın. Tamamen kesmeyin. İki streç film arasına koyup, yağlayın. Daha sonra et tokmağıyla, schnitzel inceliğine gelene kadar dövün. Büyük bir folyo alın ve tavukları birbirlerinin üstüne hafifçe çıkacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi kaşık yardımıyla tavukların üstüne dökün. Karışımı yaydıktan sonra, tavukları folyoyla beraber rulo yapın. Pişirme kağıdının üzerine yerleştirin ve fırına verin. Yaklaşık 40 dakika pişirdikten sonra folyoyu çıkartın, tavuğu kesin ve tercihe göre sıcak ya da soğuk olarak servis edin. Roka yaprağı ve kavrulmuş dolmalık fıstık ile servis yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kayısı ve Kuskusla Doldurulmuş Tavuk Göğsü Tarifleri Çulluk Tarifleri
 | 
 
 
 
 |