| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kayısı Tatlısı Tarifleri Ülker Yemek Tarifleri
| 
 |  
| Kayısı Tatlısı |  
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc48125 Gönderme Tarihi: 05.Mar.2010
 1,792 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Malzeme:
 10 adet kuru kayısı
 30 gr badem ezmesi
 1 çay bardağı su
 1 çorba kaşığı toz şeker
 Sosu İçin :
 1 çorba kaşığı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 tutam tarçın
 1 çay kaşığı Bizim Mutfak Buğday Nişastası
 1 adet yumurta
 
 Kuru kayısıları yıkayıp kurumasını sağlayın. Kayısıları ikiye bölün. Badem ezmesini on eşit parçaya ayırıp kayısıların içine yerleştirin ve fırın tepsisine alarak kayısıların dibine su ekleyip üzerlerine şeker serpin. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Tarçın sosu için süt, şeker ve tarçını sos tenceresinde bir taşım kaynatın. Ayrı bir kapta nişasta ile yumurtayı çırpın. Kaynayan sütlü karışıma hızlıca karıştırarak ekleyin. Hazırladığınız sosu ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bademli kayısıları servis tabağına alın. Tarçın sosla tatlandırıp, isteğe göre vanilyalı dondurma ile servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |