| 
 
 
 | 
Kayısı Sirkesi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158510 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2021 
390 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg olgun kayısı
 
4 litre soğuk su
 
5 litrelik cam kavanoz
 
1 yemek kaşığı kaya tuzu
 
1 su bardağı dövülmüş kabak çekirdeği
 
 
Kayısıları elinizle ezerek 5 litrelik bir kavanozun içerisine atın.
 
Kayısıların üstüne 4 litre soğuk su ilave edin.
 
1 su bardağı kabak çekirdeğini de ekleyin.
 
Daha sonra 1 çay bardağı maya sirke ekleyin.
 
Tahta kaşıkla karıştırın.
 
1 yemek kaşığı kaya tuzu katın ve tekrar karıştırın.
 
 
Not: Taze kayısılar olgun olmalı. Eğer kışın bu sirkeyi yaparsanız gün kurusu kayısı ile yapabilirsiniz. Çünkü gün kurusu kayısı güneşte kurutuluyor.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |