|
|
Kayısı Reçeli |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108893
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2015
1,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://migros.com.tr
1 kg kayısı
3 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
7-8 adet tane karanfil
1. Kayısıları yıkayın. Çekirdeklerini ayırın ve yayvan bir tencereye alın.
2. Üzerine şekeri yayın. Tencereyi hafif sallayarak şekerin aşağıya ulaşmasını sağlayın.
4. Ağzını kapatıp bir gece veya sabahtan akşama kadar bekletin.
5. Daha sonra tencerenin ağzını açıp ocağa alın ve altını kısın.
6. Şeker tamamen eriyip, suyu kaynamaya başlayınca ısıyı yükseltin ve reçelin üzerindeki köpükleri alın.
7. Reçeli indirmeye yakın limon suyunu ekleyip karıştırın.
8. Ocağın altını kapatın ve reçeli cam bir kavanoza alın.
9. Güneş görmeyen serin bir yerde reçeli muhafaza edin.
|
|
Kayısı Reçeli Tarifleri Migros Yemek Tarifleri
|
|