Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > Kayısı Musakkası (1 adet - 4,227 defa bakıldı)

Kayısı Musakkası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kayısı Musakkası

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145851
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2019
637 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

750 gram kuru kayısı
200 gram kuru üzüm
150 gram ceviz içi
150 gram badem
750 gram kuru incir
500 gram kıyma
250 gram kaymak
250 gram tereyağı
½ yemek kaşığı toz şeker
½ çay kaşığı tuz
7 su bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ

750 gram kuru kayısı 5 su bardağı sıcak su ile ıslatılır.
15 dakika yumuşamaya bırakılır.
200 gram kuru üzüm 2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır, 20 dakika yumuşamaya bırakılır.
½ çay bardağı sıvı yağ kızdırılarak kıyma ilave edilir, ½ çay kaşığı tuz eklenerek iyice kavrulur.
15 dakika sıcak su içerisinde bekleyen kayısılar kendi suyuyla ocağa konulur, 10 dakika kaynatılır.
20 dakika sıcak su içerisinde bekleyen kuru üzümler suyu süzülerek, kaynayan kayısılara ilave edilir, 10 dakika daha kaynatılır.
Ayrı bir tencerede kavrulan kıyma, kayısı ve üzümlere ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.
Ayrı bir kapta 3 kaşık tereyağı eritilerek kaynayan tencereye ilave edilir.
½ yemek kaşığı şeker eklenerek 5-10 dakika kaynatılır ve ocaktan indirilir.
Kuru incirler 10-15 dakika sıcak su içerisinde bekletilerek yumuşatılır. Sapları kesilerek, içleri açılır ve kaymak yerleştirilir.
Ocaktan alınan kayısılar servis tabağına konularak, üzerlerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir.
Servis tabağının etrafına dövülmüş badem ve cevizler gezdirilerek süslenir.
İçleri kaymak doldurulmuş incirler etrafına sıralanarak soğumadan servis edilir.







Kayısı Musakkası Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(1 adet Kayısı Musakkası 4,227 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort