| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kayısı Kebabı (Malatya) | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171052 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2023 
1,673 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malatya Valiliği
 
 
100 gram zırhla çekilmiş kıyma 
 
1 adet yufka ekmeği 
 
50 gram mantar 
 
50 gram (5 adet) kayısı 
 
Tuz 
 
Karabiber
 
Kimyon 
 
1 kaşık tereyağı 
 
1 ölçek (yarım bardak) sos 
 
 
Mantarları küçük küçük keserek kıyma ile yoğurun ve şiş için hazırlayın.
 
Izgarada pişirin. Yufka ekmeğine sararak ızgarada tekrar pişirin.
 
Servis tabağınakoyun. Üzerine sosu bırakın.
 
Ayrıca kayısıları tereyağında kızartın; etrafına düzgünce yerleştirin.
 
Garnitür olarak yanına patates kızartması, pilav, domates ve biber bırakın öylece servise sunun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kayısı Kebabı (Malatya) Tarifleri Çöp Şiş Tarifleri
 | 
 
 
 
 |