| 
 
| 
 
 
 | 
 
KAYGANALI KONSOME | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79972 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2012 
1,950 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 kilo yağsız sığır eti (sokum veya but kısmından)
 
1 çorba kaşığı tuz
 
8 litre soğutulmuş et suyu 
 
Sebze Buketi:
 
2 adet bütün pırasa
 
2 adet iri havuç
 
1 iri kereviz
 
2 adet iri soğan
 
Baharatı:
 
2 adet defne yaprağı
 
2 adet karanfil
 
Kayganası:
 
2,5 su bardağı süt (500 gram)
 
50 gram erimiş yağ
 
2 su bardağı un (200 gram)
 
2 çorba kaşığı kıyılmış
 
2 adet yumurta	maydanoz
 
1 adet yumurta sarısı
 
 
1) Etleri temiz bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar soğuk su ile doldurup hızlı ateşe koyunuz ve bir kere kaynatıp ateşten alarak suyunu dökünüz.
 
2) Etleri soğuk su ile yıkayıp başka temiz bir tencereye koyup, üzerine et suyunu ve sebzelerini, tuzunu ilâve edip bir kere kaynatınız ve ağır ateşte etin pişme süresine göre karıştırmadan 3-4 saat pişiriniz.
 
3) Sonra ateşten alıp, suyunu süzdürünüz.
 
4) Bütün kaygana malzemesini birlikte iyice karıştırınız. Dibi kalın bir omlet tavasında, tavanın dibini gayet hafif bir fırça veya bezle yağlayarak ve tavanın dibine ince döküp sağa sola eğerek yayınız.
 
5) Bir ucundan spatula ile kaldırıp alt üst ediniz. 5'er santim genişliğinde kurdele gibi kesiniz ve sonra kibrit gibi dilimleyip bir kaba koyunuz.
 
6) Hazırlanan konsome ile birlikte bir kişiye 1 kaşık dolusu hesap ederek servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KAYGANALI KONSOME Tarifleri Balkabağı Çorbası Tarifleri
 | 
 
 
 
 |