| 
 
 
 | 
Kaygana (Cızlama-Döndürme) (Sinop) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86721 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2013 
4,480 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
 
 
1 çorba kasesi un
 
1 su bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartmak için çok az sıvıyağ
 
 
Un, su ve tuz bulamaç haline getirilir. Kızgın tavaya yağ damlatılır. Bulamaç kepçe yardımıyla tavaya dökülüp tavanın şekli verilir ve sık sık tavaya sarmaması için sallanır. Altı piştikten sonra ters çevrilip diğer yüzü pişirilir. Tabağa alınıp üzerine şeker, reçel vb. koyularak servis yapılır.
 
 
Not: Sade olarak da yenilebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |