| 
 
 
 | 
Kavut Uvalaması (Uzundere Erzurum) | 
  | 
tarifci abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.07.2015 
Mesajlar: 92 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109788 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2015 
1,959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi
 
 
2 su bardağı kavut
 
1 çay bardağı pekmez
 
½ çay bardağından az su
 
 
Sıcak su ile pekmez sulandırılır. Bu karışım, bir kase içindeki kavut üzerine dökülür, karıştırılır ve yumuşak bir hamur elde edilir. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanarak köfte şekli verilir. Tabağa dizilerek servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |