| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kavut (Iğdır) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32003 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008 
3,897 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Iğdır İl Kültür Turizm Müdürlüğü
 
 
1 su bardağı mısır
 
1 su bardağı buğday
 
1 su bardağı susam
 
2 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
 
Mısır, buğday ve susam kavrulur. Kavrulduktan sonra öğütülüp un haline getirilir. Diğer tarafta hazırlanan şekerli su unun üzerine dökülerek yoğrulur. Suyunu iyice çekince toplar haline getirilir.
 
 
Not: Kavut "kavrulduktan sonra öğütülmüş tahıl ununa şeker katılarak yapılan bir tür un helvası" olarak tanımlanmaktadır. Van başta olmak üzere Iğdır ve Doğu Karadeniz’de de sevilerek tüketilmektedir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kavut (Iğdır) Tarifleri Ardahan Yemekleri
 | 
 
 
 
 |