| 
 
 
 | 
Kavut Haşlaması (Bayburt) | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154260 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2020 
709 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://karadeniz.gov.tr
 
 
Kavut
 
Tereyağı
 
Toz şeker
 
Tuz
 
 
Derin bir kaba kavut konulur. İçerisine bir tutam tuz katılır. Kaynar su bu karışımın içine dökülerek karıştırılır. Tabaktaki kavutun ortası havuz şeklinde yapılır. Kaynatılan şerbet havuzun içine dökülür. Tereyağı eritilerek üzerine dökülür. Kaşıkla kenarlarından alınıp şerbete batırılarak yenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |